Hatay’ın Defne ilçesinde saat 20.04’te yerin 16.7 kilometre derinliğinde ve 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Samandağ ilçesinde saat 20.07’de bir deprem daha yaşandı. 5.8 büyüklüğündeki depremin yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi. Depremin ardından televizyonlarda canlı yayınlara katılan uzmanlar, bölgede yeni depremler olacağı uyarısını yineledi.

Bir tane daha olabilir

Jeolog Okan Tüysüz, Hatay’da 3 dakika arayla meydana gelen depremlerin artçı olmadığını tetiklenen depremler olduğunu belirtti. Antakya’nın içerisinden Akdeniz’e bir fay hattı bulunduğunu bildiren Tüysüz, “Avrupa Sismoloji Ajansı bunu 6.6 olarak veriyor. Kırılan fayın stres biriktiren yeriydi. Göksun-Savrun Fayı yine deprem oluşturabilecek bir bölge. Antakya-Samandağ’da arasında bu büyüklükte bir tane daha olabilir.” dedi.

Deprem bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan, Hatay’da yaşanan art arda depremlerin ardından sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu.

Ercan, artçı depremlerin en az 4 ay süreceğini belirtti. Ercan paylaşımında şunları söyledi:
“Sanki büyük artçı depremler Arama-Kurtarma Çalışmaları bitsin diye bekler gibi biraz önce Samandağı 7 km derinde M6,4 oldu. Yıkılmayan yapıları da yıktı. Artçı depremler bu boyutta en az 4 ay sürecek. Yaralı evlere girmeyin.”

Editör: Duygu Kaya