Bornova Belediyesi Şubat Ayı olağan meclisi, Belediye Başkanı Mustafa İduğ yönetiminde toplandı. Oturumda Bornova Belediyesi’nin Ocak Ayı Faaliyet Raporu, video sunumla meclis üyelerine aktarıldı. 

Toplantıda söz alan AKP'li Meclis Üyesi Sait Tatlı, Bornova Belediyesi ve Turuncu Derneği tarafından imzalanan “Toplumsal Cinsiyet Temelli Şiddetin Önlenmesi” işbirliği protokolüne tepki gösterdi. Tatlı, "Bu dernekle hangi şiddet için işbirliği yapılmaktadır? Biz kişilerin tercihleriyle ilgilenmiyoruz, kendi içinde ne yaşarsa yaşasın ama burada belediyemize başvuran vatandaşlarımıza gayri ahlaki dernekten eğitim aldırıyoruz. Ben merak ediyorum meclis üyelerimizin bu derneğin bu faaliyetleri olduğundan haberi var mıydı? Biz karar alacağız, uygulayacak olan bürokrat katılacak olan vatandaştır" dedi.

Eşcinselliğin ahlaka aykırı olduğunu söyleyen Tatlı, “Lezbiyen, gay faaliyetleri gayri ahlaki değil mi? Kişi kendi içinde ne yaşıyorsa yaşasın ama bunu personele, kurs alacak vatandaşlara dayatmaya karşıyız" ifadeleriyle Turuncu Derneği gayri ahlaki olmakla suçladı. 

TATLI: 'BİZ DİNİ KURALLAR OLARAK BAKIYORUZ

LGBTİ+ faaliyetlerinin toplumların başına büyük felaketler getirdiğini söyleyen AKP'li Tatlı, “Biz dini kurallar olarak bakıyoruz. Bu faaliyetler ne zaman alenileştirildiyse toplumların başına büyük afetler gelmiştir. Allah Lut Kavmini neden yok etti? Kim kendi içinde ne yapıyorsa yapsın ama bunu normalleştirmelerine biz karşıyız” dedi. 

POLAT: 'SAİT BEY SUÇ İŞLİYOR'

AKP'li üyelerin LGBTİ+ bireyleri hedef alan sözlerine, CHP Meclis Üyesi Ulaş Polat tepki gösterdi. Ulaş, “Ailemize vereceğimiz hesapları Sait Bey'e anlatmak zorunda kaldık, konu neredeyse şeriata bağlanacak. Laik bir ülkede yaşıyoruz. Yasalara uygun kurulmuş, İçişleri, Valilik tarafından onaylanmış bir derneği gayri ahlaki olarak nitelendirerek Sait bey suç işliyor. Bir partinin Genel Başkanı seçim konuşmasında ‘eşcinsellerin de yasal güvence altına alınması şart’ demişti. Sait Bey ya konu değiştirdi ya da kendi Genel Başkanını yalanladı” açıklamasında bulundu. 

İDUĞ: 'SAYGIYLA KARŞILAMAK LAZIM'

Konuya ilişkin yorum yapan Başkan İduğ, “Turuncu Derneği, toplumdaki ayrımcılığa uğrayan tün bireylerin sosyo ekonomik gelişimini sağlama hedefiyle kurulmuş. Sadece fiziksel şiddet değil, ayrımcılığa karşı olarak faaliyet yürütmektedir. Bu STK bir tek LGBTİ için kurulmamış. Şiddet sadece fiziksel değil. Şiddetin boyutları var, hal böyleyken bu kurumların çalışmaları desteklenmeli. Tabi ki size katıldığım noktalar var, savunduklarınız Müslümanlıkta çok değerli ancak global olarak baktığınızda ilerleyen bir Türkiye’de görmezden gelmek doğru olmaz. Bu tip STK’ların bu konuda görev almasını saygıyla karşılamak lazım. Gönüllük esasıyla yapılan bu çalışmaları da desteklemek lazım” ifadelerini kullandı.  
 

Editör: Haber Merkezi