Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer ve şirket yöneticilerinin katılımıyla düzenlenen toplantılarda şirketin sürdürülebilirlik ve yenilenebilir enerji dönüşümü vizyonu katılımcılarla paylaşıldı; dünya ve Türkiye’deki sektör gündemi ele alındı.

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, “İzmir coğrafi konumu, ekonomisi, turizmi, yetişmiş iş gücü, nitelikli ve yeniliklere açık nüfusuyla Arçelik için eşsiz öneme sahip noktalardan biri. Birçok ilki burada hayata geçiriyoruz. Müşteri deneyimi odaklı ilk konsept mağazamızı, ilk iklim dostu mağazamızı bu ilimizde açtık. Yenilenebilir enerji atılımımızı da yine İzmir’den başlattık. Şimdi de Arçelik Enerji Çözümleri TIR’ımızın ilk durağı İzmir. TIR, yıl sonuna kadar Manisa, Afyon, Ankara, Bursa, Kocaeli, İstanbul, Tekirdağ, Kayseri, Adana ve Gaziantep gibi birçok ilde yer alan organize sanayi bölgelerini (OSB) ziyaret edecek. OSB’lerdeki işletmelere yenilenebilir enerjiye çözümlerimizi tanıtacak TIR’ımızla ülkemizin yenilenebilir enerji dönüşümüne ivme kazandırmaya çalışacağız” dedi.

Arçelik – Beko Yetkili Satıcılar ve Yetkili Servisler Bölgesel Toplantıları’nın dördüncüsü şirketin İstanbul ve Trakya bölgelerindeki 19 ilden yetkili satıcı ve yetkili servislerin katılımıyla İzmir’de gerçekleşti. 500’e yakın yetkili satıcı ve yetkili servisin katıldığı toplantılarda şirketin sürdürülebilirlik ve yenilenebilir enerji dönüşümü vizyonu paylaşıldı. Dünyada ve Türkiye’de sektörün durumu, 2024 hedefleri ve yeni ürün ve teknolojiler ile ilgili sunumların yapıldığı oturumlarda, Arçelik ve Beko markalarının kıdemli direktör ve yöneticilerinin katılımıyla çeşitli paneller düzenlendi.

Arçelik’in ileride standart haline getirmeyi planladığı birçok yenilik için İzmir’i pilot bölge olarak konumladığını belirten Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, “İzmir coğrafi konumu, ekonomisi, turizmi, yetişmiş iş gücü, nitelikli ve yeniliklere açık nüfusuyla Arçelik için eşsiz öneme sahip noktalardan biri. İzmir tüketicimiz çevreye duyarlı, enerji verimli ürünleri tercih ediyor; trendleri yakından izliyor. Bugün ürün ve hizmetlerimizi 100’den fazla yetkili satıcımızla İzmirlilerle buluşturuyoruz. Birçok ilki burada hayata geçiriyoruz. 2007’de müşteri deneyimi odaklı ilk konsept mağazamızı, 2022’de ilk iklim dostu mağazamızı bu ilimizde açtık. Geçtiğimiz yıl yenilenebilir enerji atılımımızı da yine İzmir’den başlattık. Yerli güneş paneli, inverter, ısı pompası, enerji depolama sistemleri ve elektrikli araç şarj istasyonunu içeren enerji çözümlerimizi ülke genelinde yetkili satıcı ve yetkili servis ağımıza yaydık. Şimdi de Arçelik Enerji Çözümleri TIR’ımızın yolculuğunun ilk durağı İzmir. TIR, yıl sonuna kadar Manisa, Afyon, Ankara, Bursa, Kocaeli, İstanbul, Tekirdağ, Kayseri, Adana ve Gaziantep gibi birçok ilde yer alan organize sanayi bölgelerini ziyaret edecek. OSB’lerdeki işletmelere yenilenebilir enerjiye çözümlerimizi tanıtacak TIR’ımızla ülkemizin yenilenebilir enerji dönüşümüne ivme kazandırmaya çalışacağız” dedi.

Can Dinçer sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir gıda, tarım ve sanayi ürünlerinin ihracat noktası, ülkemizin yurt dışına açılan önemli bir kapısı konumunda. Ülkemizin ihracatında iller bazında 3. sırada yer alıyor ve 17 OSB’siyle Türkiye’nin üretim kapasitesinin önemli bir kısmını oluşturuyor. İzmir, yenilenebilir enerjide de öncü bir ilimiz. Güneş enerjisi potansiyeliyle Antalya’dan sonra ikinci sırada yer alıyor. Yılın yaklaşık 300 gününü güneşli geçiriyor. Şirket olarak bu kaynaktan yararlanıyor, İzmir ve çevresinde bayilerimizin çatılarını güneş panelleriyle yeniliyoruz. Mağaza önlerine ise elektrikli araç şarj istasyonları yerleştiriyoruz. Arçelik Enerji Çözümleri TIR’ımız ile de yeşil enerjiye geçişi hızlandırarak hem İzmir’deki işletmelerin temiz ve sınırsız bir kaynaktan yararlanarak daha az fatura ödemelerine yardımcı olmayı hem de gezegenimiz için değer yaratmayı amaçlıyoruz.”

Türkiye’nin Avrupa’nın en fazla güneş alan ülkesi olduğunu vurgulayan Can Dinçer, toplam güneş kurulu gücünün 12 bin 636 megawatt’a yükseldiğini, 2035 yılına kadar 4 kattan fazla artış beklendiğini belirtti.

Kaynak: Bülten