Bademli Köyü, İzmir ile Ayvalık arasında yer alıyor. Bu sevimli köy, turkuaz sularıyla Maldivler'i aratmayacak kadar berrak bir denize ev sahipliği yapıyor. Yaz havasının hüküm süreceği 9 günlük bayram tatilinde İzmir'in Dikili ilçesine bağlı, keşfedilmeyi bekleyen bir cennet sizi bekliyor. 

Bademli Köyü Nerede?

Bademli, son zamanlarda popülerlik kazanmış olsa da hala Alaçatı, Çeşme veya Bodrum gibi turistik yerlerin gölgesinde kalmıştır. Ancak burası, sakin atmosferi ve henüz keşfedilmemiş harika koylarıyla dikkat çeker. Dikili'ye sadece 20 dakikalık mesafede bulunan bu köy, zeytin ağaçlarıyla çevrilidir. Zeytin bahçeleri arasında yol alırken, denizin mavisi sizi kendinize çeker.

Bademli'ye gitmek isteyenler için özel araç kullanmak en uygun seçenektir. Genellikle ulaşımı zor olan yerler daha geç keşfedilir ve Bademli Köyü de tam olarak bu şekildedir. Otobüsle Dikili'ye ulaşmak mümkündür, ancak   Bademli’nin turkuaz renkli koylarında vakit geçirmek için araç ile gitmeniz önerilir.

İzmir’den Bademli’ye nasıl gidilir?

İzmir'den gelecekler için ise en kısa yol Menemen, Aliağa üzerinden Bademli'ye ulaşmaktır. İstanbul'dan Bademli'ye ulaşmak isteyenler için iki seçenek vardır: Osmangazi Köprüsü'nü kullanarak veya araçlı vapur ile karşı kıyıya geçerek, ardından kara yoluyla Dikili'ye ulaşarak devam edebilirsiniz. Ankara'dan gelenler için önerilen rota Afyonkarahisar üzerinden D300 karayoludur. 

Bademli Köyü'nde ne yenir? Ne içilir?

Bademli Köyü'nde çok fazla yeme içme yeri olmamakla birlikte, plaj tesislerinde ve köy merkezinde birkaç fast-food yer bulunmaktadır. Ancak, köyde alabileceğiniz temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir market vardır. İçecek olarak, kesinlikle denemeniz gereken bir lezzet olan koruk suyunu tavsiye ederiz. Bademli'ye gittiğinizde, buz gibi bir koruk suyu içmeden geri dönmeyin.

Editör: Esra Seyirden