Yüzlerde çıkan tüyler bazı kadınlar için büyük sorun. Bu tüylerden kurtulmanın ise çeşitli yolları var. Evinizde bulunan malzemelerle bu tüylerden kurtulabilirsiniz. Yüzdeki tüylerden Çin yöntemi ile kurtulun.


Kadınların yüzünde neden tüy çıkar?

Yüzde tüylenme, vücuttaki hastalıkların belirtisi olabilmektedir. Hirsutizm olarak adlandırılan hormonal bozukluk; yüzde ve vücutta aşırı tüy çıkmasına sebep olmaktadır. Hirsutizm, kadınlardaki androjen hormonunun fazla salgılanması sonucu ortaya çıkmaktadır. Hirsutizm sorunu yaşayan kadınlarda, vücuttaki ayva tüylerin yerinde sert ve koyu renkli tüyler çıkmaktadır.

Kadın hastalıklarından olan polikistik over sendromu, yüzde tüy çıkmasını tetiklemektedir. Bu hastalık; yumurtalıklarda iyi huylu ve küçük kistlerin yoğun olarak bulunmasıyla ortaya çıkmaktadır. Polikistik over sendromu; regl döngüsünü bozarak, kısırlığa zemin hazırlamakta ve vücut genelinde aşırı tüylenmeye sebep olmaktadır. Yüzde tüy çıkmasının sebebi, hastalıklar olduğunda çözüm için doktora başvurulması gerekmektedir.

Yüzde tüylenme oluşmasının, hastalık dışında sebepleri de bulunmaktadır. Bu sebepler arasında; kortizonlu ilaç kullanımı, vücuda kıl köklerini besleyen yağlar sürmek ve yanlış epilasyon yöntemleri uygulamak gösterilebilmektedir.

Çin yöntemi ile yüzdeki tüylerden kurtulun

Bazı kadınların yüzlerindeki tüylerle başı dertte. Kimi iple, kimi cımbızla, kimi ağda ile bu tüylerden kurtulmaya çalışıyor.

Tüylerden kurtulmanın başka bir yolu daha var. Çin yöntemi denilen yöntemle istenmeyen tüylerinizden kurtulabilirsiniz.

Çin yöntemi şöyle:

Bir kaba iki kaşık şekeri koyun. Üzerine 1 kaşık su ekleyin. Daha sonra üzerine 1 kaşık süt ekleyin. 5 dakika boyunca kaynatın. Kaynadıktan sonra içine 2 yemek kaşığı pirinç unu bir yemek kaşığı kahve tozu ekleyin ve karıştırın. Daha sonra bu karşımı tüy almak istediğiniz bölgeye sürün ve kuruyana kadar bekleyin. Daha sonra da ılık suyla yavaş yavaş masaj yaparak yıkayın. İlk uygulamadan sonra sonuçları görmeye başlayacaksınız.

Editör: Özlem Çimen Durmaz