Konak Belediyesi Yerel Tarih Gezisi projesine son hızıyla devam ediyor. Son olarak Yerel Tarih sayfasının yöneticisi Şehir Tarihçisi İhsan Ayhan’ın rehberliğinde gençler, her gün önlerinden geçtikleri kentin tarihi dokusunu gezerek öğrenme fırsatı buldular.

İhsan Ayhan’la birlikte Türkan Saylan Kültür Merkezi’nden yola çıkan gençler; Konak Belediyesi Necdet Alpar Mask Müzesi, Zeynel Ergin Gevrek Fırını, Atatürk Vagonu ile Alsancak Garı ve Tarihi Saat Kulesi ve Umurbey Mahallesi’nde bulunan Darağaç’ı gezdiler. Kent turuna 18-35 yaş aralığındaki gençler katıldı.

“GENÇLERİN İLGİSİ MUAZZAM”

Gezinin rehberliğini üstlenen İhsan Ayhan, geziyle ilgili olarak, “Alsancak’ın tarihi değerlerinden Zeynel Ergin’e uğradık ve tarihi fırının önemini gördük. Alsancak Garı’nı gezdik. Sonrasında Darağaç’a geldik. Burada sanat kategorilerinin olduğu tarih kokan mekanları gezdik, endüstriyel tarihin de İzmir’deki etkisini gördük. Alsancak’ın kozmopolit yapısından bahsettik, sadece İzmir’deki değil tüm Türkiye’deki önemini de belirtmiş olduk. Katılan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Çok yoğun bir katılım gerçekleştirdik. Gençlerin ilgisi de gerçekten muazzam” dedi.

Konaklı Gençler Yerel Tarih Gezisiyle Alsancak’ı Keşfe Çıktı (13)

Konak’ta atıl alan mahalle parkına dönüştürüldü
Konak’ta atıl alan mahalle parkına dönüştürüldü
İçeriği Görüntüle

“İYİ Kİ GELMİŞİM”

Geziye katılım gösteren İrem Yümlü ise, “Konak Belediyesi'nin düzenlediği yerel tarih gezisine katıldım bugün. Kıbrıs Şehitleri’nden başlayarak Alsancak’ı gezdik. Mask Müzesini gezdik, Zeynel Gevrek Fırınında simit yedik. Darağaç’ta yapmış olduğu eserleri gördük. Çok keyifli, eğlenceli bir gezi oldu. İhsan Hocamız, İzmir’in geçmişten bugüne gelen kültürünün nasıl yaşadığını bize anlattı. Bugün Konak Belediyesi’nin Yerel Tarih Gezilerinden birindeydik. Gezimiz Alsancak’ta başladı. Mask Müzesi’ne gittik. Mask Müzesi’nden Zeynel Ergin'e doğru yürüdük. Orada küçük bir mola verdik. Daha sonra İzmir Garı’nın tarihiyle ilgili birkaç bilgi öğrendik. Gardan Alsancak Stadyumuna yürüdük. Ve sonra şu anda bulunduğumuz mahalledeki Darağaç kolektifinin duvar resimleriyle ilgili birkaç bilgi aldık. Çok keyifli geçiyor. İyi ki gelmişim” diye konuştu.

Kaynak: KONAK BELEDİYESİ BASIN BÜLTENİ