Dünyada yaşanan belirsizliklerin sayısı her geçen gün artış gösterirken, uzun vadeli yatırımcılar uzun süredir güvenli liman altına yönünü çevirmişti. Öte yandan ekonomistlere göre Fed'in yapacağı faiz indirimleri, altın fiyatlarında yeniden büyük bir sıçramaya neden olacak.

Fed kararı için toplandı. Toplantı kararları yarın akşam Türkiye saati ile 21.00'de yayımlanacak. Bu kararın tarihi bir öneme sahip olmasının nedeni ise, Fed Başkanı Powell'ın yıllar sonra ilk kez faiz indirimlerine ilişkin somut açıklamalar yapacağına yönelik beklenti.

Faiz indirimi talebi patlatır

Halihazırda 2024 yılında en fazla yükselen yatırım araçlarından biri olan emtialar, Fed tarafından yapılacak ve faiz indirimini işaret edecek açıklamalar ile yatırımcının bir numaralı gözdesi haline dönüşecek.

Yatırımcılar altın almak için kararı bekliyor

Bankalar, ABD Merkez Bankası'nın yıl içerisinde birkaç kez faiz indirimine gitmesini beklerken, uluslararası piyasaların şimdiden bu faiz adımlarını fiyatladığını belirtiyor. Altın tarafında yaşanan yükselişin bir bölümü, gelecekte açıklanması muhtemel faiz indirimleri ile ilişkilendirilirken, yarın yapılacak açıklama sonrasında dünya genelince milyonlarca yatırımcının portföyüne altın ekleyeceği tahmin edilmekte.

Editör: Esra Seyirden