59 yaşındaki ABD’li aktör Johnny Depp, eski eşi Amber Heard’le yaşadığı çalkantılı bir boşanma süreci ve çeşitli davaların ardından iptal kültürüne maruz kalmış, halihazırda imza attığı birçok projeden uzaklaştırılmıştı.

Ancak Disney Studios Motion Picture Prodüksiyon başkanı Sean Bailey, New York Times’a yakın zamanda verdiği bir röportajda, serinin altıncı filminin geleceğinden bahsetti ve Depp’in olası dönüşü için kapıyı açık bıraktı.

Bailey, “Daha önce gelen filmleri onurlandıran ama aynı zamanda söyleyecek yeni bir şeyimiz olan gerçekten iyi, heyecan verici bir hikayemiz olduğunu düşünüyoruz” derken Depp’in bu hikayenin bir parçası olup olmayacağı sorulduğunda da, stüdyonun “bu noktada tarafsız” olduğunu söyledi.

Bu yanıt, serinin hayranları tarafından kesin bir “evet” olarak yorumlanamasa da, net bir “hayır” olarak da görülmedi.

'Bir daha dönmem' demişti

Depp en son 2017’de çekilen “Karayip Korsanları: Salazar’ın İntikamı”nda Kaptan Sparrow’u canlandırmıştı. Ünlü oyuncunun seriye geri döneceği söylentileri de geçen yıldan beri ortalıkta dolaşıyordu.

Ünlü aktör, daha öncesinde adı altıncı filminden silindikten sonra bir daha Disney ile çalışmayacağını söylemişti. Depp, Disney yöneticileri karşısında “masum olduğu kanıtlanana kadar suçlu” gibi hissettiğini de eklemişti.

Hukuk ekibi, eski eşi Heard’ün, 2018’de, Washington Post’ta, Depp’i tanımlamayan, ancak onu açıkça “aile içi tacizci” olarak damgalayan köşe yazısını yayınlamasının ardından ünlü aktörün bir günde tam 22 milyon dolara tekabül eden iş kaybettiğini iddia ediyor.

Editör: Duygu Kaya