Gizem TABAN ŞEBER/İZ GAZETE- Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Ege Bölge Temsilciliği, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ağırladı. Türk-İş binasında gerçekleşen buluşmada Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak ve şube başkanları Başkan Soyer ile kahvaltı yaptı. Programın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Çakmak, Başkan Soyer’in göreve devam etmesi konusunda tam destek verdi. Başkan Soyer de destekleri için Türk-İş’e teşekkür etti. Soyer, ‘Halkçı başkan’ sloganlarıyla uğurlandı. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile yola devam etmek istediklerini kaydeden Türk-İş Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, “Başkanımızı ağırlamaktan mutluluk duyduk, onur duyduk. Ayağına, yüreğine sağlık... Kentimizi konuştuk, örgütlenmeyi konuştuk, toplu sözleşmeyi konuştuk. Siyasetten de bahsettik. Biz istiyoruz ki başkanımızla tekrar bu birlikteliği sağlayarak yolumuza devam edelim. Kentin altyapısına çok önem veren bir belediye başkanını yalnız bırakmamak gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda da bize ne görev düşerse başkanımızın bizim burada olduğumuzu bilmesini istiyorum. Başkanımızın başarısının daim olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Başaracağımız daha çok iş var

Emekten ve haktan yana bir yerel yönetim anlayışıyla hareket etmeyi sürdüreceklerini belirten Başkan Soyer de şöyle konuştu:

“Türk-İş Bölge Başkanlığımızın daveti bizi hem çok gururlandırdı hem çok mutlu etti. Tüm şube başkanlarımızla beraber bir değerlendirme toplantısı yaptık. Onların gösterdiği teveccühe, hassasiyete ve desteğe çok teşekkür ediyorum. Benim için son derece kıymetli... Bizim Türk-İş ile yol arkadaşlığımız uzun bir yolculuk için bir yol arkadaşlığıdır. Birlikte daha çok iş başaracağımıza inanıyorum. Sadece İzmir’de 110 binin üzerinde üyesi olan dev bir sendikadan bahsediyoruz. Bu şehirde işçinin, emekçinin hakkını cansiperane koruyan Türk-İş’e şükranlarımı sunuyorum. Elbette biz bu şehirde sağduyuyu olduğu kadar sol duyuyu da diri tutacağız. Bugüne kadar emekten, haktan, adaletten yana bir yerel yönetim oluşturmaya gayret ettik. Bundan sonra da bu yolculuğa devam edeceğiz. Son derece moral bulduğum, keyif aldığım bir buluşma oldu. Misafir ettikleri ve destek verdikleri için çok teşekkür ediyorum.”

Editör: Duygu Kaya