Batuhan Kaya - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, Yüksek Seçim Kurulu takvimine göre Belediye Başkan adayları ve Belediye Meclis Üyesi aday dosyalarının son teslim tarihi olan 20 Şubat’ta, İzmir’deki tüm adaylar için dosyalarını teslim etti. 

CHP Karabağlar Belediye Başkan adayının 2012-2022 yılları arasında Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanlığı görevini yürüten Helil İnay Kınay olarak ilan edilmesinden sonra, Karabağlar Belediye Meclis Üyesi adayları arasında Kontenjan 1’inci sıradan Elvin Sönmez Güler’in olduğu görüldü. Güler, Helil İnay Kınay gibi Oda geçmişi olan, 2004 yılından bu yana Peyzaj Mimarları Odası Yönetim Kurulu’nda çalışan ve 2020 yılından bu yana da Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şube Başkanlığı görevini yürüten ve 2 hafta önce görevini teslim eden bir isim olarak öne çıktı. 
Helil İnay Kınay’ın Belediye Başkan adayı olduğu Karabağlar’da Güler’in Kontenjan 1’inci sıradan aday gösterilmesi siyaset çevrelerinde Kınay’ın Oda ve Birliklerle iş birliği içerisinde çalışacağı yönünde değerlendirmelere neden oldu.

Editör: Tuğkan Üsküp