İzmir'in Urla ilçesi denizi ve doğası ile olduğu kadar enginarı ile de ünlü. Bu yüzden her yıl ilçede enginar festivali yapılır.

İzmir'in en önemli festivallerinden biri olan Urla Enginar Festivali'nin bu yılki tarihi açıklandı.

Urla Enginar Festivali bu yıl 10. kez gerçekleşecek. Festival 3-4-5 Mayıs 2024 tarihlerinde yapılacak.

Festivalde lezzetli enginar yemeklerinin tadına bakabilir, düzenlenen etkinliklere ve atölyelere katılabilir aynı zamanda Urla'nın keyfini çıkartabilirsiniz. Festival programı ise ilerleyen günlerde açıklanacak.

Festivali Urla Belediyesi düzenliyor. Festivalle ilgili yapılan duyuru ise şöyle:

Ulusların kaderi kendi besinlerini seçişlerine göre çizilirmiş… Bu olağanüstü coğrafyanın ve bizlerin seçtiği “Sakız Enginar”ımız bir sebze olarak bilinmesine rağmen, aslında henüz açmamış bir çiçek tomurcuğudur. Urla Yarımadası’na özgü erkenci, yaprakları düz ve fazla sıkı olmayan Sakız Enginar’ımız mor çiçekleri olan çok yıllık bir bitkidir.

Sağlığımıza kattığı sayısız değer ile Yunan Tanrısı Zeus’un aşık olduğu kadın “Cynara” dan ismini alan Enginar bu yıl da sizi yapraklarının arasında sakladığı kalbi ile Urla’ya davet ediyor.

18. y.y’da ünlü gastronomlardan Jean Anthelme Brillat Savarin’in dediği gibi “Yeni bir yıldızı keşfetmektense, yeni bir yemeğin keşfi daha yararlı.” sözüne inananlardansanız, bizimle ve Sakız Enginarımız ile yeni keşiflere var mısınız?

Öyleyse hep birlikte Urla’da buluşalım!

Kanı ısıtan ve insan doğasını Venüs’le bir aşk savaşına davet eden ” Sakız Enginar” ın sevinç, sağlık, bahar kokusu ve mutluluk dolu kalbinin odacıklarında birlikte gezerken hikayemizi hep beraber yazalım…

Editör: Özlem Çimen Durmaz