Yılmaz Özdil, 1 Mart'ta izleyicilerle buluşan Sözcü TV'deki Genel Müdürlük görevini bıraktığını açıklamıştı.

Bugün ise Sözcü TV’de dikkat çeken bir atama gerçekleşti.

Deneyimli televizyoncu Alişer Delek, Sözcü Televizyonu Genel Müdürü oldu.

Kanalın kuruluş aşamasında teknik ve idari süreci yöneten Alişer Delek’in atamasıyla ilgili olarak tüm Sözcü Grubu’na bilgilendirme maili gönderildi.

Bu gelişmenin ardından Sözcü TV'de istifa depremi yaşandı. Genel Yayın Yönetmeni ve Ana Haber Sunucusu Korcan Karar, Yayın Koordinatörü Mustafa Sağlamer, Haftasonu Ana Haber Sunucusu Ümit Zileli, Kırmızı Beyaz programının moderatörü aynı zamanda 13.00 bülteni sunucusu Tuba Emlek, Gelin Birlikte Bakalım programı sunucusu ve aynı zamanda Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı İskender Baydar ve Şef Yönetmen Tankut Gürsel istifa kararı aldı.

ALİŞER DELEK KİMDİR?

1980, Diyarbakır doğumlu olan Alişer Delek, haberciliğe 2000 yılında dış haberler servisinde başladı. Sırasıyla Star TV, CNN TÜRK, TRT, Al Jazeera Türk, yeniden CNN Türk ve Haber Global'de çalıştı. Haber merkezlerinde muhabir, editör, haber müdürü olarak çalışan Alişer Delek, TRT için bir yıl Atina, bir yıl da Tahran'da görev yaptı.

Daha sonra Türkiye'ye dönerek Al Jazeera Türk'ün kuruluş aşamasında görev aldı. Burada önce editörlük sonra da haber müdürlüğü görevlerinde bulundu. Buradan ayrıldıktan sonra CNN Türk'te planlama editörü olarak çalıştı ve Eylül 2018'de Haber Global ile anlaştı.

Haber Yayın Yönetmenliği ve Genel Yayın Yönetmen Yardımcılığı görevlerinde bulunan Delek, Mart 2020'de kanalla yollarını ayırmıştı.

Eylül 2020’de Sözcü Grubu’nda çalışmaya başlayan Alişer Delek, 8 Mart 2023’ten itibaren Sözcü TV’nin Genel Müdürü olarak görev yapacak.

Editör: Özlem Çimen Durmaz