22 Şubat Çarşamba günü (bugün) Halk TV ekranından yapılacak özel yayınla milyonlarca depremzede için yeni bir umut kapısı aralanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İhtiyaç Haritası işbirliğiyle yürütülen “Bir Kira Bir Yuva” kampanyasını daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla düzenlenecek özel gecede toplanacak bağışlarla depremzedelerin barınma sorununun çözümüne katkı sağlanması hedefleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Halk TV'de İsmail Küçükkaya ile  Yeni Bir Sabah programına konuk oldu. Dayanışma yayınına ilişkin detayların konuşulduğu programda, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya çağrı yapıldı.

"Burada bir SMS ihtiyacımız var" diyen Tunç Soyer, "Arkadaşlarımız uğraşıyor, Valilikten hala iznimizi alamadık. Eğer SMS olayı olursa 50 lira da olsa insanların katkısını almış oluruz" dedi.

 İsmail Küçükkaya ise konuya ilişkin şunları söyledi:

“Sayın İzmir Valimizin üstü Sayın İçişleri Bakanımız bu akşam biz karınca kararınca halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak için bir kampanya düzenleyeceğiz. İzin vermeyeceklerine ihtimal vermek istemem- Sayın İzmir Valimiz ve İçişleri Bakanımız SMS konusuna eğilirlerse bu sorun çözülür."

Editör: Duygu Kaya