Fenerbahçe, Süper Lig'in 34. haftasında Beşiktaş’a 1-0 mağlup olarak şampiyonluk yarışında büyük bir darbe aldı. Başkan Ali Koç, artan istifa seslerine karşı katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Beşiktaş mağlubiyetinin ardından açıklamalar geldi
Fenerbahçe taraftarları, Beşiktaş karşısında alınan 1-0’lık mağlubiyetin ardından yönetimi hedef aldı. Özellikle maçın ardından Samandıra'da toplanan taraftarlar, yönetime istifa çağrısında bulunarak protestolar düzenledi.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Beşiktaş mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamalarda, futbol camiasındaki gelişmeleri değerlendirdi. "O sene, bu sene gibi görünüyor" diyen Koç, takımın kurumsal ve mali açıdan sağlam bir noktada olduğunu belirtirken, "Beşiktaş mağlubiyeti ve derbi performansımız bu sene kabul edilemez" ifadelerini kullandı.
Aziz Yıldırım vurgusu
Ali Koç, başkanlık seçimleriyle ilgili olarak önceki açıklamalarına sadık kaldığını ve Aziz Yıldırım’a teşekkür ettiğini belirtti. Koç, "Aziz Başkan’ın başlattığı dünyanın en büyük spor kulübü olma fikrini biz de devam ettirdik" dedi.
Mourinho ile devam etme kararı
Fenerbahçe’nin dünyaca ünlü teknik direktörü José Mourinho ile devam etme kararı alınmış gibi görünüyor. Ali Koç, programda yaptığı açıklamalarda, "İstikrar açısından José Mourinho ile devam etmek istiyoruz" dedi. Koç, derbi sonrası Mourinho ile görüşmediklerini, program nedeniyle görüşmeyi ertelendiklerini söyledi. Bunun yanı sıra, devre arasında Mourinho’ya gelen 36 milyon euroluk teklif hakkında da bilgi verdi. Koç, bu teklife rağmen Mourinho ile devam etmek istediklerini açıkladı.

Mourinho'nun ayrılma durumu
Koç, Mourinho'nun ayrılma isteği durumunda ise sözleşme şartlarının geçerli olacağını belirtti. "Tango iki kişiyle yapılır" diyen Koç, "Eğer Mourinho gitmek isterse, sözleşmesindeki şartlar uygulanacaktır" ifadelerini kullandı.