Sayıştay Başkanlığı’nın 2025 yılına ait mali denetim raporları açıklanmaya devam ediyor. Sayıştay, son olarak belediyelere dair raporlarını açıkladı. Sayıştay’da Foça Belediyesi’ne ait raporlar da yayımlandı.
YÜZÖLÇÜMÜ SÖZLEŞMEDEN SONRA DEĞİŞTİRİLDİ
Raporda Foça Belediyesi’nin İsmetpaşa Mahallesi’nde 1987 yılında otel yapılması amacıyla kiraya verdiği taşınmaza dair bulgular yer aldı. Raporda, taşınmazın 1987’den beri süreci detaylarıyla anlatıldı. Taşınmazın ilk kiraya verildiği süreçte yüzölçümünün sözleşmeden sonra değiştiği belirtildi.
Söz konusu alanın İsmetpaşa Mahallesi'nde bulunan 1528 ada 25-13 parseller olduğu ifade edildi. Söz konusu parsellerin üzerinde ise şu anda Leon Hotel isimli bir otelin yer aldığı görüldü.
1990’DAN GÜNÜMÜZE KİRA ALINMADI
1989 yılında müfettişlerin aykırılık tespit etmesinin ardından ihale iptal edilmiş ancak yeni bir sözleşme imzalanarak kiralanması devam etmiş. Sayıştay raporunda taşınmaz için 1990 yılından günümüze kiraların tahsil edilmediği, işgal edilerek otel sınırları içine alınan alanlar için ise 2026 yılına kadar ecrimisil alınmadığı ifade edildi.
YANGIN GÜVENLİĞİNE AYKIRI OLMASINA RAĞMEN RUHSAT VERİLDİ
Ayrıca yapının imar planına aykırı olduğu gerekçesiyle yapı kullanım izin belgesi olmadığı belirtildi. Otel için Belediye Başkanı tarafından yetkisiz ve gerekli şartlar oluşmadan tek başına ruhsat düzenlendiği, yangın güvenliği açısından sakıncalı olduğu tespit edilmesine rağmen işletmeye yeniden ruhsat düzenlendiği ifade edildi.




