ÖZGÜR ŞENGÜL / İZ GAZETE - İzmir’de sağlık çalışanları, 'Ceza Yönetmeliği' olarak da bilinen Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'ne tepki göstermek için basın açıklaması düzenledi. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde gerçekleşen açıklamayı İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Muteber Çolak okudu. Çolak, “Özlük haklarımızı kaybettik. Ceza yönetmeliği ile söz hakkımız kısıtlandı. Hastalık yönetim platformu diye yapılması mümkün olmayan uygulamalarla negatif performans ile tehdit edildik” ifadelerini kullandı.

“YASAL DÜZENLEME ÇÖZÜM OLMADI” 

Sağlık çalışanlarının ücretlerinin yoksulluk sınırı altında kaldığını vurgulayan Çolak, “Keyfi sözleşme fesihleri ile iş güvencemiz ortadan kalktı. İnfaz komisyonları ile işten atıldık. Yıllık izinlerimizi kullanırken maaşımızdan kesildi. Hastalandık ameliyat olduk, istirahatli iken maaşımızdan kesildi. Ücretlerimiz yoksulluk sınırının altında kaldı. ASM giderlerini karşılamamız imkânsız hale geldi. İzmir'de bile her 5 Aile hekiminden biri tek başına hemşiresiz çalıştı, çalışıyor. Hastanelerde hekimler 5 dakikada bir hasta bakmaya zorlanıyor. Yeni yapılan yasal düzenleme hiçbir soruna çözüm olmadı” dedi. 

“MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Ceza yönetmeliği iptal edilene kadar mücadele edeceklerini söyleyen İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Muteber Çolak, “Bir yıldır ceza yönetmeliğini kabul etmiyoruz diye mücadele ediyoruz. Bu yönetmelik iptal edilene kadar da mücadeleye devam edeceğiz. Keyfi sözleşme fesihleri yaşamak istemiyoruz. Söz hakkımızı istiyoruz. Etkin bir şiddet yasasının çıkmasını istiyoruz. Bu hiperenflasyon ortamında cari gider ödemelerine yapılacak artışın çözüm olmayacağını biliyoruz.  Aile hekimlerinin ve hastanede çalışan hekim arkadaşlarımızın, asistan hekimlerin hemşirelerin, laborantların, radyoloji teknikerleri in ve sayamadığımız 39 branş emekçileri olmak üzere bütün sağlık emekçilerinin emeğinin karşılığını almasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi