Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, geçtiğimiz cumartesi günü Alsancak'taki temsilciliğinin açılışını gerçekleştirdi. Sendika, on bir bine ulaşan üye sayısını kutlamak ve üyeleri bir araya getirerek güç birliği oluşturmak amacıyla bir araya geldi.

Birlik ve dayanışma vurgusu

Açılıştan hemen önce öğretmenler, özel sektör emekçilerinin uğradığı hukuksuzluğa karşı dayanışma çağrısı yapmak ve yeni açılan temsilciliğin duyurusunu yapmak için  Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bildiri dağıttı.

Saat 17.00'de başlayan açılış töreni, sendikaya üye öğretmenler ve onlarla dayanışma içinde olan dostlarının katılımıyla gerçekleşti. Etkinlik sırasında, sendikanın ortak akılla verdiği mücadelede birlik ve dayanışma ilkesi vurgulandı.

Sendika temsilcileri, temsilciliğin açılışından kısa bir süre sonra hukuk toplantıları düzenleyerek öğretmenlerin okullarda karşılaştığı hukuksuzluklar konusunda avukatlarla birebir görüşme imkanı sunacağını belirtti. Bu platformun, üyelerin sorunlarına çözüm bulma ve haklarını savunma noktasında etkili bir iletişim sağlayacağı vurgusu yapıldı.

Umut dolu bir başlangıç yapabiliriz

Sendika temsilcisi açılışta yaptığı konuşmada, “Baharın gelişi, umudun yeşermesi, mücadelemizin güçlenerek büyümesi taban maaş hakkını kazanmamız için bir başlangıçtır" diyerek öğretmen sendikalarının emeği ile başlatılan bu sürecin önemine değindi.

Yaptığı konuşmada Alsancak'taki temsilciliğin, sendikanın gücünü arttırma ve üyeler arasında dayanışmayı pekiştirme amacıyla hayata geçirilen bu adımda önemli bir rol oynayacağını belirtirken “Birlikte olduğumuz sürece daha güçlüyüz.” açıklamasında bulundu. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Temsilcisi, "Unutmayın birlikte olduğumuz sürece daha güçlüyüz. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikamıza üye olarak hep birlikte haklarımızı elde edeceğimiz umut dolu bir başlangıç yapabiliriz. Mücadele dersini öğretmenler veriyor." dedi.

Editör: Duygu Kaya