Öğretmen Sendikası’nın “Gelin, mücadeleyi birlikte büyütelim!” çağrısıyla 27 Ocak Cuma saat 19.30’da düzenlenecek buluşmaya, özel sektör öğretmenlerinin yoğun katılım göstermesi bekleniyor.

f131b139-b3da-4912-9377-76e490a54a3f

Öğretmen Sendikası’nın sosyal medyadan “Asgariye Ret, Asgarinin Altına İsyan, Taban Maaş Hemen!” sloganlarıyla duyurduğu ve sendika avukatının da katılacağı buluşmanın çağrı metni şöyle:

“Değerli meslektaşımız,

Binbir çaba ve emekle edindiğimiz mesleğimiz maalesef yıllardır itibarsızlaştırma ve güvencesizleştirme ile karşı karşıya.

Gelinen noktada özel öğretim kurumlarında çalışan eğitim emekçileri olarak asgari ücret ya da asgari ücretin altında maaşlara ve yoğun mesailere mahkum edilmekteyiz.

Yaşadığımız süreçte her birimiz asgari ücretin altında bir maaşı kabul etmeyeceğimizi en gür sesimizle dillendirmekten ve zaruri hale gelmiş bir cesareti yaymaktan asla geri durmayacağız.

Taban maaşın hakkının, bizlere dayatılan ücret sömürüsüne dair kalıcı ve makul bir talep olduğu bugün yeniden açığa çıkmışken ilk günden bu yana olduğu gibi Taban Maaş talebimizi savunmaya devam edeceğiz.

Ne değişir ki demek yerine değiştireceğiz diyenleri bir araya getiren, güvencesizliği durduracağız iddiasını mücadelesiyle inandırıcı kılan, özel sektör öğretmenlerine çalacak bir kapı yaratan, yüzlerce öğretmene hukuksal destek veren,  birçok kurumda kazanımlarla sonuçlanan süreçlerin örgütleyicisi, yıllardır adı anılmayan taban maaş hakkını basının gündemine sokan ve Meclisin oturumlarında tartıştıran, sömürüyü adet edinmiş patronları kaygıya sürükleyen, gösterdiği kararlı duruşla Bakanlığın özel öğretim kurumlarında çalışan emekçilerin temsilcisi kabul ederek görüşme talebinde bulunduğu, sokakları-meydanları haklı taleplerimizle dolduran Öğretmen Sendikası’na yani öz gücümüze güveniyoruz.

Hiçbir öğretmen asgari ücretin altında maaşla çalıştırılamaz!

Öğretmenliğin hakkı asgari ücret olamaz!

Taban Maaş hakkımızı geri alacağız!

Mücadeleyi birlikte büyütelim, mesleğimizin itibarını ve özlük haklarımızı birlikte savunalım.

Öğretmen Sendikasıyla Güçlüdür!”

Editör: Duygu Kaya