İzmirli iş insanı Moris Bencuya tarafından binası 2011 yılında yaptırılarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanan Konak Moris Bencuya Özel Eğitim Uygulama Okulu, İzmir depreminin ardından ana binanın hasar görmesiyle zor bir süreçten geçti. Sınıflar ve idari kadro Ziya Gökalp Ortaokulu’na taşınırken, bina onarımına başlandı.  

Pandemi ve depreminin olumsuz etkilerine karşın, eğitimine ara vermeyen Moris Bencuya Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun Müdürü Ercan Mermer, 2 Nisan’da başlayan Otizm Farkındalık Ayı çerçevesinde otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi, otizm konusundaki farkındalığın arttırılması ile erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedeflendiğini belirtti. 

Günümüzde her 44 çocuktan birine otizm tanısı konulduğuna dikkat çeken Mermer, “Düşünmememiz gereken nokta, otizmde artış bu kadar hızlıyken bizler otizm farkındalığının neresindeyiz ve farkındaysak otizmle ilgili fark yaratabiliyor muyuz? Tüm paydaşlarımızla farkındalığı bırak fark yarat’ davetiyle yola çıktığımız bu süreçte amacımız sadece 2 Nisanda otizmi hatırlamak, farkındalık yaratmak değil el ele, gönül gönüle otizm adına fark yaratmak” diye konuştu. 

Konak Moris Bencuya Özel Eğitim Uygulama Okulu’nca gönüllü kuruluş ve kişilerle birlikte “Farkındalığı Bırak! Fark Yarat” çağrısıyla düzenlenen Dünya Otizm Farkıncalık Günü programı, 3 Nisan 2023, Pazartesi günü saat 20.30’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon’da gerçekleştirilecek. Etkinliğin organizasyon komitesinde, Devlet Türk Müziği Konservatuarı, Ege Üniversitesi Mezunları Derneği, Kedi-Kabul, Eşitlik, Dahil olma, İstihdam- Otizm Derneği’nin yanısıra, okul öğrencileri ile uzun yıllardır gönüllü olarak çeşitli çalışmalar yapan topluluğun temsilcileri yer aldı. 

afiş ve davetiye

Editör: Duygu Kaya