Andrzej Sapkowski’ın, aynı adlı oyun serisine de kaynaklık eden fantastik roman serisinden uyarlanan The Witcher dizisi, bugüne kadar yayınlanan iki sezonuyla geniş bir izleyici kitlesine ulaştı.

Özellikle ilk sezonuyla büyük ses getiren dizi, Netflix’in bugüne kadarki en başarılı yapımlarından biri haline geldi. Ancak hem 2. sezonun ilk sezon kadar beğenilmemesi, hem de daha 3. sezon başlamadan başrol oyuncusu Henry Cavill’in diziden ayrılacağının duyurulması, dizinin bir anda olumsuz haberlerle anılır hale gelmesine sebep oldu.

Henry Cavill’in dizinin gidişatından ve senaryolardan memnun olmadığı için diziden ayrıldığı konuşulurken, Netflix’in de Cavill’in ayrılık kararı sonrası diziyi iptal etmeyi ciddi ciddi düşündüğü ortaya çıktı. Tüm bunlar, bir zamanlar Netflix’in en başarılı dizisi olarak görülen The Witcher’ın bir anda gözden düşmesine sebep oldu. Bu yüzden dizinin 3. sezonu için önceki kadar heyecanlı bir bekleyiş olmadığını söylesek yanlış olmaz herhalde.

Ancak tüm bu olumsuz tabloya rağmen Netflix dizinin gidişatı tersine çevireceğine inanıyor gibi görünüyor. Çünkü daha dizinin 3. sezonu bile başlamadan Netflix diziye 5. sezon onayını verdi. Böylece dizinin 4. ve 5. sezonlarının daha önce planlandığı gibi birlikte çekilmesinin önü de açılmış oldu. The Witcher’ın 5. sezon onayını aldığı bilgisi, dizinin castind direktörü Sophie Holland tarafından paylaşıldı.

The Witcher’ın 29 Haziran’da Netflix’te izleyici ile buluşacak 3. sezonunda başrolde yine Henry Cavill olacak. Ancak bu sezonun sonunda Cavill bu rolü yerini alacak olan Liam Hemsworth’e teslim edecek. 4. sezondan itibaren Rivialı Geralt rolünde Liam Hemsworth’ü izleyeceğiz. Gerçi zaten gelen dedikodular doğruysa 4. sezondan itibaren Geralt dizinin mutlak başrolü olmayacak. Yennifer ve Ciri gibi karakterler de eşit bir ağırlığa sahip olacak.