Önceki gün Etiler’de görüntülenen Nebahat Çehre, uzun süredir neden televizyon projelerinde yer almadığına dair merak edilen soruları yanıtladı. Aşk-ı Memnu dizisindeki Firdevs Yöreoğlu ve Muhteşem Yüzyıl’daki Valide Sultan karakterleriyle büyük ses getiren Çehre, bazı rollerin üzerine yapıştığını belirterek bu yüzden gelen teklifleri titizlikle değerlendirdiğini ifade etti.
Ekranlardan uzak kalma nedenini ise şu sözlerle açıkladı:
"Bazı roller benim üzerime yapıştı kaldı. O projelerden sonra gelen benzer rol tekliflerini kabul etmedim. Farklı bir rol, farklı bir karakter oynamak istiyorum."
"HAYATIMIN FİLM OLMASINI İSTEMİYORUM"
Habertürk'ün haberine göre, "Hayatınız film olsa, sizi kimin oynamasını isterdiniz?” sorusuna hiç düşünmeden yanıt veren Çehre, şu yanıtı verdi:
"Hayatımın film olmasını istemiyorum. Kimsenin de oynamasını istemem."
"OYUNCULUKTA ESTETİK OLMAMALI"
Oyunculuk sektöründeki estetik müdahaleler hakkında da konuşan Çehre, şunları söyledi:
"Estetiğe karşıyım, çizgilerimi seviyorum. Oyunculukta estetik olmamalı. Çeneyi gerdiriyorlar, fazla müdahale oluyor. Bu da mimikleri engelliyor. Oyunculuğun zararına bir şey."
Ünlü şarkıcı Melike Şahin’in, "Ülkemizde sanatçılara verilen saygı yok" şeklindeki sözleri de usta sanatçıya soruldu. Şahin'in bu görüşüne katılmadığını belirten Çehre, şu ifadeleri kullandı:
"Melike çok güzel bir kız, onu da takip ediyorum. Sahneleri her zaman dolu. Ülkemizde sanatçıya ve şarkıcıya verilen değer bence var."



