Türkiye'nin ve Ege Bölgesi'nin şüphesiz en güzel şehirlerinden biri olan Muğla, zengin doğal güzellikleri ile yerli ve yabancı milyonlarca turistin ilgisini çekiyor. Bu doğal güzelliklerden birisi de Köyceğiz'de bulunan Yuvarlakçay. Muğla'nın en soğuk suyuna sahip bu doğa harikasına nasıl gidilir? Giriş ücretli midir? İşte detaylar...

Köyceğiz Yuvarlakçay Nerede ?

Yuvarlakçay, Muğla’nın Köyceğiz ilçesine bağlı Beyobası Mahallesi sınırlarında yer alıyor. Konum olarak ise Köyceğiz’e 16 km uzaklıkta bulunuyor. Muğla’nın Köyceğiz ve Ortaca ilçelerinin tam ortasına bulunan Yuvarlakçay, Muğla’nın ünlü Dalyan Mahallesi’ne de yakın konumda.

Yuvarlakçay’a Nasıl Gidilir ?

Muğla’nın herhangi bir yerinden Yuvarlakçay’a giden bir dolmuş yok. Fakat Yuvarlakçay’ın bulunduğu mahalle olan Beyobası Mahallesi konum olarak Muğla – Fethiye anayoluna çok yakın konumda. İlk olarak Yuvarlakçay’a otobüs ile ulaşmak isterseniz Muğla – Fethiye anayolunda Beyobası Mahallesi kavşağında inmelisiniz. Bu kavşaktan ister yürüyerek ister taksi ya da otostopla Yuvarlakçay restaurantların olduğu kısma ulaşabilirsiniz. Kavşak ile restaurantlar arası yaklaşık 4-5 km. Yuvarlakçay’a ulaşım için en kolay yol tabiki şahsi yada kiraladığınız araç ile buraya gelmek. Bunun içinde Beyobası Kavşağı’ndan Yuvarlakçay istikametine döndükten 4-5 km sonra Yuvarlakçay’a kolayca ulaşabilirsiniz. Özetle ister Fethiye’den isterseniz Dalaman, Ortaca, Köyceğiz’den Yuvarlakçay’a ulaşmak isterseniz Beyobası Kavşağı’ndan buraya dönüş yapmalısınız.

Havayolu için Yuvarlakçay’a en yakın havalimanı olan Dalaman Havalimanı. Dalaman Havalimanı ile yuvarlakçay arası 31 km. Havalimanın’dan araç kiralayarak Yuvarlakçay’a kolayca ulaşabilirsiniz. Aşağıda Yuvarlakçay ile Muğla’nın önemli yerleri arasındaki mesafeleri bulabilirsiniz.

Köyceğiz – Yuvarlakçay arası 16 km,
Ortaca – Yuvarlakçay arası 16 km,
Dalaman – Yuvarlakçay arası 26 km,
Fethiye – Yuvarlakçay arası 62 km,
Göcek – Yuvarlakçay arası 36 km,
Dalaman Havaalanı – Yuvarlakçay arası 31km,
Muğla Merkez – Yuvarlakçay arası 75 km.

Yuvarlakçay Giriş Ücreti

Köyceğiz Yuvarlakçay herhangi bir milli park ya da koruma alanı sınırları içine dahil değil. Yani Yuvarlakçay’ın herhangi bir giriş ücreti yok. Ücret ödemeden Yuvarlakçay’ın keyfini çıkartabilirsiniz.

Editör: Tuğkan Üsküp