Kim Milyoner Olmak İster’de futbol sorusu: 1 milyon TL elinden böyle kaçtı!
Kim Milyoner Olmak İster’de futbol sorusu: 1 milyon TL elinden böyle kaçtı!
İçeriği Görüntüle

4 Nisan’da elektrik ve doğalgaza yapılan yüksek oranlı zam, ulaşım ve altyapı hizmetlerinde de fiyat artışı olup olmayacağı sorusunu gündeme taşıdı. Köprü ve otoyol geçiş ücretleri ile Yüksek Hızlı Tren (YHT) bilet fiyatlarında yılın ilk yarısı için herhangi bir zam planlanmadığı belirtilirken, olası artışların enflasyon hedefleri doğrultusunda temmuz ayında değerlendirilebileceği ifade ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yürüttüğü ekonomik program çerçevesinde kamu tarafından belirlenen hizmet fiyatlarının enflasyon verileri dikkate alınarak güncellendiği biliniyor.

Enerji zammı sonrasında gözler, ulaşım hizmetlerine çevrildi. Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlı otoyol ve köprülerde geçiş ücretleri, yılın başında yeniden değerleme oranında yüzde 25,49 artırıldı. Yüksek Hızlı Tren, ana hat ve bölgesel tren biletlerine, 15 Ocak’tan geçerli yüzde 19,23 oranında zam yapıldı. Bu zamla, Ankara-İstanbul hattında bilet fiyatı, 780 TL'den 930 TL'ye yükseldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kaynaklarına, köprü ve otoyol geçiş ücretleri ile YHT bilet fiyatlarında bir artışın planlanıp planlanmadığını soruldu. Köprü ve otoyol geçiş ücretleri ile YHT'ye, şu aşamada yılın ilk yarısı için bir zammın söz konusu olmadığı ifade edildi.

Ekonomideki gelişmeler ve özellikle enflasyon hedefine göre, temmuz ayında bir zam gündeme gelebilir. Hazine ve Maliye Bakanlığı, hangi hizmetlere zam yapılacağı, bu bağlamda olası zammın oranı ve uygulamaya gireceği tarihle ilgili olarak belirleyici olacak.

Kaynak: ANKA