Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ardından çevre illerde de ağır yıkım ve hasarlar meydana geldi. Yüzyılın en büyük felaketlerinden biri olarak değerlendirilen deprem sebebiyle çok sayıda bina yıkılırken en son açıklanan rakamlara göre can kaybı 42 bin kişiyi geçti.

Depremin ilk anından itibaren yıkım sebebiyle zor durumda kalan vatandaşlar için yardım çağrıları ve dayanışma gerçekleştirildi. Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İzmir İl Örgütü de bu kapsamda depremden etkilenen kentler için dayanışma etkinliği düzenledi. İzmir’den yardım TIR’ları ve ekipler yollayan TKH İzmir, dayanışmayı daha fazla yaymak için kent içerisinde duyurular yaptı.

TKH İzmir İl Örgütü son olarak ‘Memleketi Bu Enkazdan Çıkaracağız’ başlıklı dayanışma toplantıları organize etti. Depremin ülkeye bıraktığı yaraların ve bölgeden gözlemlerin aktarılacağı toplantılarda, aynı zamanda yardımlar toplanıp bölgeye sevk edilecek. Kentin pek çok noktasında düzenlenecek olan toplantılar; Aliağa, Torbalı, Buca, Karşıyaka, Menemen, Çiğli Alsancak ve Bornova’da gerçekleştirilecek.

TKH İzmir, bütün halkı davet ettiği dayanışma toplantıları için sosyal medya üzerinden şu mesajı yayımladı:

Sermaye düzeninin felaketini yenelim. Dayanışmayla bugünü, örgütlenerek yarını kazanmaya! Tüm halkımızı dayanışma toplantılarımıza davet ediyoruz.

fc55099a-02f7-42d9-ba52-f804d04a7f82

Editör: Duygu Kaya