CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da polisin müdahale ettiği mülakat mağduru öğretmenler ile Edirne'de silahlı saldırıya uğrayan Özşen Madencilik işçilerine destek açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu gözaltındaki Silivri Belediye Başkanı Balcıoğlu'nun ailesiyle telefonda görüştü
Kılıçdaroğlu gözaltındaki Silivri Belediye Başkanı Balcıoğlu'nun ailesiyle telefonda görüştü
İçeriği Görüntüle

Ankara’da öğretmenlere polis müdahalesi: Sendika başkanı gözaltında
Ankara’da öğretmenlere polis müdahalesi: Sendika başkanı gözaltında
İçeriği Görüntüle

Milli Eğitim Bakanlığı önüne yürümek isteyen mülakat uygulaması nedeniyle mağdur edildiğini belirten 1611 öğretmen ile özel sektörde çalışan öğretmenler ve aileleri, bugün Güvenpark'ta polis müdahalesine uğradı.

Kılıçdaroğlu, öğretmenler hakkında "Evlatlarımızın geleceği için özveriyle emek veren Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyelerine yönelik gözaltı işlemi de kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

Öğretmen annelerine de müdahale edildi: Bunlar bize reva mı?
Öğretmen annelerine de müdahale edildi: Bunlar bize reva mı?
İçeriği Görüntüle

KILIÇDAROĞLU'NDAN MADENCİLERE DESTEK

Öte yandan Edirne’de Kiremitçiler Grubu’na ait Özşen Madencilik’te konkordato ilanının ardından ücret ve tazminat haklarını alamadıkları nedeniyle yerin altında açlık grevine başlayan maden işçilerine ve ailelerine ateş açıldı.

İşverenin tuttuğu iddia edilen saldırganların ailelere 2 ayrı silahtan 3 el ateş ettiği olayda şans eseri yaralanma olmazken madenciler ve aileleri, geri adım atmayacaklarını açıkladı.

Kılıçdaroğlu, söz konusu saldırıyla ilgili "Özşen Madencilik’te ekmeği ve onuru için direnen maden işçilerimize yönelik silahlı saldırı girişimi, sadece o işçilere değil, bu ülkenin tüm emekçilerine yapılmış kirli bir provokasyondur. Bu çirkin saldırıyı lanetliyorum." ifadelerini kullandı.

Direnişteki Özşen Madencilik işçilerine ateş açıldı
Direnişteki Özşen Madencilik işçilerine ateş açıldı
İçeriği Görüntüle

"HAKSIZLIĞA DİRENMEK MİLLETİMİZE BORCUMUZ"

Sosyal medya paylaşımında "Öğretmenlerimiz de madencilerimiz de yalnız değildir." diyen Kılıçdaroğlu'nun paylaşımının tamamı şöyle:

Alın teri kutsaldır; haksızlığa karşı direnmek ise milletimize olan borcumuzdur.

Özşen Madencilik’te ekmeği ve onuru için direnen maden işçilerimize yönelik silahlı saldırı girişimi, sadece o işçilere değil, bu ülkenin tüm emekçilerine yapılmış kirli bir provokasyondur. Bu çirkin saldırıyı lanetliyorum.

Ayrıca, evlatlarımızın geleceği için özveriyle emek veren Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyelerine yönelik gözaltı işlemi de kabul edilemez.

Emeğe sadakatimizi, haksızlığa karşı sarsılmaz kararlılığımızla her meydanda, her kürsüde haykırmaya devam edeceğiz.

Öğretmenlerimiz de madencilerimiz de yalnız değildir. İktidarımızda, alın terinin hakkı gasp edilemeyecek; herkes emeğinin karşılığını tam olarak alacaktır.

Kaynak: HABER MERKEZİ