John Wick serisinin devamı konusundaki tartışmalara nokta koyan Lionsgate film stüdyosu,John Wick 5 üzerinde çalışmalara başlandığını duyurdu. Lionsgate Sinema Grubu Başkanı Joe Drake, perşembe günü yatırımcılarla gerçekleştirdiği toplantıda bu bilgiyi paylaştı.

Drake, John Wick evreniyle ilgili olarak "Bir dünya inşa ediyoruz" ifadesini kullanarak, 5. film için çalışmaların sürdüğünü ve ayrıca Ballerina adlı spin-off filmi ile The Continental adlı dizi için hazırlıkların devam ettiğini belirtti. Ayrıca, John Wick evreninde geçen bir video oyununun da geliştirildiği duyuruldu.

John Wick 4'ün sonunda John Wick'in (Keanu Reeves) cenaze töreninin yapılması, bir devam filmi çekmeyi zorlaştırıyor gibi görünse de, seyirciler Wick'in cansız bedenini hiç görmedi. Bu nedenle, 5. filmin senaryosunun bu belirsizlikten yararlanarak yazılabileceği düşünülüyor.

Serinin yönetmeni Chad Stahelski de 31 Mart'ta katıldığı bir podcast'te yeni bir John Wick filmine açık olduklarını belirtmişti. Stahelski, "Seyircilerin daha fazlasını istemesi çok gurur verici. Bu sadece para kazanmakla ilgili değil, seyircilerin daha fazlasını istemesi doğal bir tepki. Sanırım hepimizin biraz zamana ihtiyacı var ve 'Vay canına, sırada ne var görelim' demek için bekliyoruz" şeklinde konuştu.

John Wick serisinin ilk spin-off filmi olan Ballerina, John Wick 3 ve 4 arasındaki olayları anlatıyor. Ana de Armas'ın başrolünde yer alacağı film, 7 Haziran 2024'te vizyona girmeyi hedefliyor. 1970'lerde geçen The Continental dizisinde ise Mel Gibson ve Colin Woodell gibi isimler yer alıyor. Dizinin Eylül 2023'te seyirciyle buluşması planlanıyor.