İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen etkinlik, sabahın erken saatlerinde başladı. Etkinliğe katılan vatandaşlar, Akdeniz ekosisteminin nadir örneklerinden biri olan Olivelo Yaşayan Parkı'nda doğa yürüyüşüne çıktı. Rehberler eşliğinde yaklaşık iki saatlik bir rotayı tamamlayan katılımcılar, parkın ekolojik zenginlikleri hakkında bilgi edindi.
Yırtıcı türler doğal ortamda gözlemlendi
Katılımcılar, Olivelo’da yer alan gözlem noktalarında alakarga, karatavuk, ispinoz, kızıl gerdan gibi ötücü kuşları; şahin ve doğan gibi yırtıcı türleri dürbün ve teleskoplarla doğal ortamlarında izleme şansı buldu. Etkinlik kapsamında ayrıca zeytin ağacının aşılanma süreci de uygulamalı olarak anlatıldı.
Etkinlikler devam edecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nda görevli rehber Adem Akyol, etkinliğin amacını, "Bu etkinlikte insanların bu alana gelip, coğrafya ve ekosistemi anlamalarını sağlayabilecek organizasyonlar yapıyoruz. Diğer parklarda da bu etkinliğimizi sürdüreceğiz. Herkesi Olivelo Yaşayan Parkı’na bekliyoruz" diye aktardı.
“Parkta Etkinlik Var” programının hangi gün ve saatte, hangi parkta yapılacağı bilgisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesapları üzerinden İzmirlilerle paylaşılıyor.