İzmir'in sembolik yapılarından biri olan ve Konak Meydanı'nda yer alan Saat Kulesi, turistlerin ve yerli halkın ziyaret ettiği popüler bir turistik noktadır. 

İzmir Saat Kulesi neden inşa edildi?

İzmir’e gelen herkesin uğrak noktası olan İzmir Saat Kulesi, İzmir'de Osmanlı padişahı II. Abdülhamid'in tahta çıkışının 25. yıldönümünü kutlamak için 1901'de inşa edilmiş tarihî bir saat kulesidir. Bu kule, İzmir'in simgesi hâline gelmiştir. 25 metre yüksekliğinde olan dört katlı kule, Sultan II. Abdülhamid'in iradesi gereği Osmanlı vilayetlerinde aynı dönemde meydana getirilmiş birçok saat kulesinden birisidir. Ancak özgün mimarı sayesinde, Osmanlı saat kuleleri içinde en estetik görünüşlü ve en zarifi olarak kabul görür. 

Saatini Alman İmparatoru hediye etmiş

Fransız mimar Raymond Charles Péré tarafından tasarlanan bu kulenin saatinin Alman İmparatoru II. Wilhelm tarafından hediye edildiği söylenir.

İzmir Saat Kulesi'ne nasıl gidilir?

İzmir Saat Kulesi, şehrin önemli bir simgesi olduğu için genellikle turistik haritalarda işaretlidir ve şehrin her yerinden kolayca bulunabilir.

Eğer siz de Saat Kulesi'ne gitmek isterseniz İZBAN trenleri, İzmir metrosu ve İzmir'in çeşitli noktalarına ulaşan otobüs hatları ile Konak Meydanı'na rahatlıkla gidebilirsiniz. Meydana ulaştıktan sonra navigasyonunuzu açıp kısa bir yürüyüşle Valilik Binası karşısındaki tarihi yapıya ulaşabilirsiniz.

Editör: Duygu Kaya