İzmir'de denize girmek için oldukça fazla seçenek bulunuyor. Plajlar, koylar, hatta adalar bile İzmirlilerin yazın serinlemek için gittiği noktalardan oluyor. Bu adalardan biri de eşsiz güzelliğiyle Garip Adası. Peki Garip Adası nerededir? Garip Adası'na nasıl gidilir?

Garip Adası

Tertemiz denizi ve altın sarısı kumuyla ziyaretçilerine büyülü anlar yaşatan Garip Adası, İzmirlilerin yazın denize en çok girmeyi sevdiği yerlerden biri. Ege Bölgesi’nin sahip olduğu tüm güzel özellikleri taşıyan Garip Adası, ayak basar basmaz insanın içinde bitmek bilmeyen bir heyecana sebebiyet veriyor.  Adanın eşsiz bir kumsalı ve akvaryum misali bir denizi var. Adanın bir bölümünde, ılıca dediğimiz denizin içinden sıcak su çıkan yerler de bulunuyor.

Garip Adası giriş ücreti

Garip Adası'nda herhangi bir işletme bulunmuyor. Bu yüzden girişte de herhangi bir ücret ödemiyorsunuz fakat söylenildiği gibi herhangi bir işletme olmaması dolayısıyla şemsiye, şezlong, wc ve duş gibi hiçbir imkana sahip değil. Bu yüzden adaya gelmeden önce Bademli Köyü'nden tedarikli gelmekte fayda var.

Garip Adası nerededir? Nasıl gidilir?

Garip Adası, Dikili ilçesinin Bademli Köyü'nde yer alıyor.  Bademli Limanı’nın tam karşısında yer alan Garip Adası, yaklaşık 358 bin m2’lik bir ada.  

Garip Adası, Dikili - Bademli Köyü’ne bağlı. Bu yüzden adaya ulaşmak için ilk önce rotayı Bademli Köyü’ne çevirmek gerekiyor.

Garip Adası’na Bademli İskele’den tekneyle ulaşılabiliyor. İskeleye varınca oradaki balıkçı teknelerinden gidiş dönüş için fiyat alabilirsiniz.

Aşağıya, Garip Adası'na gitmek için yapılan tekne turlarının bulunduğu Bademli Limanı'nın harita bilgisini bıraktık. Özel aracınızla bu noktaya kadar ulaşım sağlayıp, ardından Garip Adası'na düzenlenen tekne turlarıyla varabilirsiniz.

Kaynak: Haber merkezi