İzmir'de gezilecek yerler say say bitmiyor. Turizm açısında en çok ilgi gören ilçe ise hiç kuşkusuz Çeşme. Peki Çeşme'de ne yapılır? Çeşme'ye nasıl gidilir? İşte detaylar...

Masmavi denizi, birbirinden güzel kumsalları, şifalı suları, güzel doğası, gece hayatı derken Çeşme özellikle tatilcilerin gönlünü çalmış durumda.

Çeşme adını, Osmanlı geleneğinde gelecek nesillere miras olarak yaptıralın çeşmelerden alıyor. Bu yüzden Çeşme'de geçerken karşınıza çok sayıda tarihi çeşme çıkabilir.

Çeşme'de ne yapılır? Çeşme'de gezilecek yerler

Eğer tarih ve arkeolojiye meraklıysanız mutlaka Erythrai Antik Kentini, Çeşme Kalesi ve Müzesi'ni görmelisiniz.

Özellikle Alaçatı sokakları gezmek isteyenleri büyüleyen bir yer. Burada çiçeklerde bezenmiş taş evleri, dar sokakları gezebilir. Alaçatı'nın renkli dünyasına kendinizi bırakabilirsiniz.

Eğer yaz aylarında ilçeye gidiyorsanız, pırıl pırıl bir deniz sizi bekliyor. Şifne, Küçük liman, Pırlanta, Ilıca, Altınkum, Tekke plajı, Sakızlı koy gibi çok sayıda plajda denizin, kumun ve güneşin keyfini çıkartabilirsiniz.

Aynı zamanda termal suları ile ünlü olan Ilıca köyünü, çamuru ve şifalı suları ile tanınan Şifne'yi, yemek kültürü ile dikkat çeken Germiyan Köyü'nü de gezebilirsiniz.

Aynı zamanda plajlarda sörf yapabilir, dalış noktalarında tüplü veya tüpsüz dalış yapabilir, Çeşme'nin berrak sularında denizin altını da keşfedebilirsiniz.

Çeşme'de ne yenir?

Çeşme'nin en meşhur yemeği Çeşme Kumrusu'dur. Bunun dışında Çeşme'nin sakızlı dondurması da mutlaka tatmanız gereken bir lezzet. Sakız reçeli, sakızlı un kurabiyesi, sakızlı Türk kahvesi, Çeşme kavunu da yöreye özgü lezzetler.

Çeşme nerede?

Çeşme, İzmir ilinin batısında, Urla Yarımadası üzerinde yer alan bir ilçedir. İlçenin doğusunda Urla ilçesi; kuzeyinde, batısında ve güneyinde Ege Denizi bulunmaktadır. Batısında yer alan Sakız Adası ile arasında Sakız Boğazı yer alır.

Çeşme'ye nasıl gidilir?

Özel araçla Çeşme otoyolu üzerinden hızlıca gidebilirsiniz. Fahrettin Altay aktarma merkezinden kalkan otobüslerle de Çeşme'ye gidebilirsiniz.

Editör: Özlem Çimen Durmaz