İzmir'de havaların ısınması ile birlikte bazı vatandaşlar kendilerini denize atmaya başladı bile. İzmir'in pırıl pırıl denize sahip ilçelerinden biri de Çeşme. Çeşme'nin en güzel plajlarını sizin için derledik. Çeşme'de denize girilecek yerler, Çeşme plajları...


Altınkum Plajı

Çeşme merkeze 10 dakika uzaklıkta bulunan Altınkum Plajı, 500 metre uzunluğunda 15 metre genişliğindedir. Plaj adını altın rengi kumundan alır.

Denizin suyu çok soğuktur. Altınkum Plajı, deniz suyunun soğuk olması nedeniyle Çeşme'deki diğer plajlardan ayrı bir yer tutmaktadır. Çeşme otoyolu üzerinden gidildikçe yaklaşık otuz dakikalık bir zaman diliminde ulaşılabilir. Plaj üzerinde birçok işletme yer almaktadır.

Kleopatra koyu

Çeşme'nin saklı kalmış koylarından Kleopatra Koyu Alaçatı sınırlarında yer almaktadır. Adını plajdaki ince kumlardan aldığı düşünülen koyun etrafı kayalarla çevrilidir.

Delikli koy

Delikli Koy, Çeşme'nin güneyinde bulunur. Merkeze 13 kilometre uzaklıkta yer alan koy, sakin ve huzurlu bir tatil arayanların yeri olarak bilinir.

Delikli Koyu özel kılan deniz içerisindeki doğal kayalıklardır. Koyun ismi de bu doğal oluşum sonucu ortaya çıkan kayaların oyuklarından gelmektedir.

Koy en çok bu kayaların ortasında oluşan oyuklardan denize girmek için tercih edilmektedir. Bir başka tercih nedeni ise çevresinde kamp yapılabilecek alanların olmasıdır.

Pırlanta plajı

Çeşme merkeze 10 kilometre uzaklıkta bulunur. Çiftlikköy'ü geçtikten sonra sağa dönüp aşağı indiğinizde Pırlanta Plajı'na varırsınız. Plaj ismini pırlanta gibi parlayan ince kumlarından alır. Bütün sahil bu incecik kum tabakası ile kaplıdır. SİT alanı olması sebebiyle de plaj ve çevresi muhteşem bir doğaya sahiptir. Deniz seviyesi yaklaşık 200 metre kadar sığ olduğu için çocuklu aileler için de uygundur.

Çark Plajı

Çeşme Yarımadası'nın güneyinde bulunan plaj bölgenin en ünlü plajı olma özelliğini taşır. Tropikal bir görünüme sahip bu plaj her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlar.

Dört mevsim boyunca rüzgâr alması nedeniyle sörf tutkunlarının uğrak yeridir. Yerli ve yabancı çok sayıda sörf tutkununun şovlarını izlerken aynı zamanda deniz ve kumsalın tadını da çıkarabilirsiniz.


Tekke Halk Plajı

Çeşme merkeze en yakın halk plajı olan ve ücretsiz plaj Tekke Plajı, Çeşme Marina'nın devamında bulunan sahilin sonunda yer alıyor.

Ilıca Halk Plajı

İzmir'in en güzel plajları arasında yer alan Ilıca, İzmirlilerin özellikle çocuklarıyla, ailece tercih ettiği, geniş kumsalında ücretsiz bir şekilde denizin tadını çıkardığı bir yer. 90'lı yılların başına kadar yalnızca İzmir ve çevresinde yaşayanların bildiği ve tercih ettiği bu plaj, kulaktan kulağa paylaşımlar ve sosyal medyanın da etkisiyle Çeşme'ye gelen ziyaretçilerin uğrak noktası oldu.

Dalyan Kocakarı Plajı

Çeşme'nin en güzel plajlarından Dalyan Kocakarı Plajı, Çeşme Yarımadası'nın kuzeydoğusunda, Dalyan'a 1,5 kilometre uzaklıkta, sakin, huzurlu, keyifli bir plajdır. Su seviyesinin sığ ve soğuk olduğu Dalyan Kocakarı Plajı'nda şemsiye, şezlong, duş, tuvalet gibi imkânlar sunan küçük bir işletme bulunur.

Şifne plajı

Çeşme merkezine yaklaşık 5 kilometre mesafede yer alan ve bozulmamış doğal güzellikleri, tertemiz sahilleriyle son yıllarda daha çok tanınan Çeşme Şifne Plajı alternatif tatil seçenekleri arasında en dikkat çeken bölgeler arasında yer alır.

Sessizlik, huzur ve mutluluğu bir arada yaşatan ender bölgeler arasında bulunan Çeşme Şifne Plajı, etrafındaki dinlenme tesisleri, termal otelleri ile her geçen gün daha çok ziyaretçi tarafından keşfedilmektedir.

Editör: Özlem Çimen Durmaz