İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB) öncülüğünde Tire’de ‘İki Yuvamız İzmir Çocuk Etkinlik Merkezi, Sosyal Hizmetler Binası Kurs Merkezi, Meslek Fabrikası ve Yerel Hizmetler binalarının toplu açılış töreni düzenlendi. Törene İzBB Başkanı Cemil Tugay, İzBB Meclisi CHP Başkanvekili Dr. Zafer Levent Yıldır, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Tire CHP İlçe Başkanı Gürol Soyuer, Tire belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, Gaziemir Belediye Başkanı Ünal ışık ve çok sayıda Tireli yurttaşlar katıldı. Açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Benim için çok özel bir ân. Bugün açılışı yapacağımız bu bina, benim eski iş yerim. Hayat gerçekten böyle ilginç ve hoş tesadüflerle dolu. 1992’nin Mart ayıydı, zorunlu hizmet yaptığımı Çorum’dan memleketim İzmir’e tayin istedim. Dönemin Sağlık Bakanı da atamayı onaylayıp beni Tire’ye gönderdi. Ben, Pratisyen Hekim olarak atandım. Tire tanıdığım bir yer değildi” ifadelerine yer verdi.
Kayıtlar yarı fiyatına düşürüldü
Tugay, konuşmasının devamında kayıtların 10 bin liradan yarı yarıya düşürüldüğünü belirtti. 5 bin TL ile kayıtların yapılmasına dikkati çeken Tugay, gelecek her yıl için fiyatların bin TL düşürüleceğine değinerek “Bugün çocuklarımız için iki tane yeni yuva açacağız. Çocuklarımız için açtığımız bu yuvalar ülkemizin geleceğine bir yatırımdır. Herkesin kişisel olgunlaşması çok küçük yaşlarda başlıyor. Çocuklara yol gösterecek ve onlara her şeyden önce iyi insan olmayı, ülkesini, vatanını sevmeyi, sağlıklı insan olmayı öğretmek gerekiyor. Biz yuvamız İzmir ve yuvamız Tire gibi açtığımız iki önemli tesisle bunları yapmaya çalışıyoruz. Çocuklara ise ‘Siz iyi olmalısınız. İyi olmak tek başına değil, çevrenizle birlikte iyi olmalısınız’ diyoruz. Mahalle olarak, ilçe, il, ülke ve dünya olarak kimsenin hakkını yemeden, kimseye adaletsizlik yapmadan yaşamalıyız, birbirimize destek olmalıyız. Fiyatları 10 bin liradan 5 bin liraya düşürdük. Bu yıl mezuniyet töreninde açıkladık, önümüzdeki yıl ise 4 bin liraya düşüreceğiz. Her gelecek yıl biner lira düşürmeyi planlıyoruz. Mümkün olan en makul fiyatı alalım diye de çalışıyoruz. Bu tesislerin Tire’nin hayatına mutlak yararlı olacaktır. Bazı insanlar için çözümler olacak, daha mutlu hissetmesi için çaba gösterilecek. Bu çaba ise hiçbir zaman bitmeyecek. Hep birlikte çalışacağız, Tire Belediyemizle birlikte omuz omuza olacağız” ifadelerine yer verdi.
‘Hep birlikte başaracağız’
Başkan Cemil Tugay, savaşlar ve krizlere karşı birlikte mücadele ederek aşacaklarını belirterek “Bir tarafta kriz ve savaşlar olacak, bir tarafta bizleri tehdit eden çok şey olacak. Birileri ülkenin ekonomisini kötü yönetecek, birileri sosyal adaleti sağlamayacak, birilerinin kötü yönetimi yüzünden işsizlik artacak, kuraklık ile tarım yapılamaz hale gelecek; ama ne olursa olsun hep birlikte bunları aşacağız. Bizler iyi ve çalışkan insanlarız. Biz, ülkesini sevenleriz. Kimsenin kötü olmasını istemeyeceğiz. Değerlerin ayaklar altına alınmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi.
OSB’ye itfaiye kazandırıldı
Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, konuşmasında bir müjde verdi. Yeni itfaiye binasının yapılması üzerine imza töreni yapıldığına değinen Başkan Okuroğlu, “Yeni itfaiye binasını yapmak üzere imza töreni yapıldı. İnşallah Organize Sanayi Bölgesi, kısa sürede bir itfaiye daire başkanlığı kazanacak. Belediyecilik sadece alt yapı ve üst yapıdan ibaret değildir. İnsanların ev ekonomisine katkı sağlayıp yüreklerde dokunmak da önemlidir. Yerel hizmetler ve ilçe belediyesinde ayrımı gözetmeksizin bir vatandaşımızın her şeyi bulabileceği tüm sorunların ulaşabileceği imkanları vermeye hazırız. Biz birlikte güçlüyüz, diyebileceğimiz bir açılışın içindeyiz. Bize çok çalışmak yakışır, bize verdiğiniz için de teşekkür ederiz sayın başkan” diyerek Cemil Tugay’a teşekkür etti.