Havalar ısınırken, bahar yaklaşırken, İzmirliler de mangal yakabilecekleri yerleri aramaya başladı. İzmir'de gerek deniz kenarında olsun, gerek yeşillik alanlarda olsun piknik yapabileceğiniz bir çok alan mevcut.


İşte İzmir'de piknik yapabileceğiniz birkaç alan.


1-İnciraltı Kent Ormanı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İnciraltı Kent Ormanı, deniz kıyısında yeşil ve mavinin birleştiği bir alan. Yürüyüş ve bisiklet parkurları, piknik yerleri ve kafe gibi olanakların bulunduğu bu yarımada, İzmirliler tarafından ve turistler tarafından çok sık ziyaret ediliyor.

Burada deniz kenarında mangal için ayrılmış alanlarda mangal yapabilir, yeşiller alanlarda da ailenizle keyifli bir şekilde vakit geçirebilirsiniz.

2-Ekmeksiz Tabiat Parkı


Soğuk ve berrak deniziyle, ormanlık alandaki yürüyüş yolları ile ve piknik alanlarıyla Ekmeksiz Tabiat Parkı, hafta sonu aktivitesi için en ideal seçeneklerden. Burada hem denize girebilir hem de keyifle piknik yapabilirsiniz.

3-Belkahve Mesire Yeri

5 hektarlık kızılçam ormanının içerisinde kurulu olan Belkahve Mesire Yeri, günlük 1000 kişilik ziyaretçi kapasitesi ile piknik yapmak isteyenleri karşılıyor. Toplu taşıma araçları ile de kolaylıkla ulaşılabilen bu mesire yeri, çevresindeki tesislerle daha da kullanışlı hale geliyor.

4-Çiçekli Tabiat Parkı

Çiçekliköy olarak da bilinen bu mesire yeri, 80 hektarlık alana kuruludur. Büfe, WC, piknik masaları gibi olanakların da bulunduğu bu tabiat parkı, bahar aylarında yemyeşil bir görünüme büründüğünden çok sık tercih edilir.

5-Efeoğlu Tabiat Parkı

Yeşilköy mevkisinde yer alan Efeoğlu Tabiat Parkı, günlük ihtiyaçların karşılanabileceği ve piknik için tüm ihtiyaçların bulunabileceği bir yer. Günlük 3000 kişilik kapasitesi, 24 hektarlık alanı ile Efeoğlu Tabiat Parkı, piknik yapmak isteyenler için en iyi seçeneklerden.

6-Karagöl Tabiat Parkı

Bir milli park olan Karagöl Tabiat Parkı, 35 dekarlık su yüzeyi, geniş ve yemyeşil peyzajı ile İzmir çevresinde manzara eşliğinde piknik yapılabilecek en güzel yerlerden biri. Ağaçların içerisinde, doğayla iç içe, huzurlu bir piknik için Karagöl Tabiat Parkını tercih edebilirsiniz.

7-Tanay Tabiat Parkı

Çeşme'de yer alan ve masmavi denizin kıyısında, ağaçların içinde bulunan bu tabiat parkı, hem kamp hem de piknik için Çeşme çevresinde en uygun lokasyonlardan biri. Masa, ocak, çeşme gibi piknik için tüm olanakların bulunduğu Tanay Tabiat Parkı'nda hem plajın hem de pikniğin tadını çıkarabilirsiniz.

8-Teos Orman Piknik Alanı

İzmir'e 50 kilometre mesafede yer alan Teos Orman Piknik Alanı, 1500 kişilik ziyaretçi kapasitesi ile pikniğe gelen herkese yeterli alan sunuyor. İçerisinde pek çok olanağın bulunduğu Teos Orman Piknik Alanı'nda Osmanlı dönemlerinden kalma bir kale de bulunuyor.


9-Uzunkuyu Mesire Yeri

Çeşme yolu üzerinde yer alan Uzunkuyu Mesire Yeri, Büfe, WC, çocuk oyun alanı ve piknik üniteleri gibi olanaklara sahip. Günlük ziyaretçi kapasitesi 1000 kişi olan bu alanda ailecek keyifle piknik yapabilirsiniz.

10-Karabel Mesire Alanı

İzmir'de piknik dendiğinde akla ilk gelen alanlardan biri de Karabel Mesire Alanı. 20 hektarlık çam ormanının içindeki bu mesire alanında yöreye özel bazı unsurlar da bulunuyor. Karabel Mesire Alanında piknik masası, büfe gibi olanaklardan da faydalanabilirsiniz.

11-Urla Demircili

Urla'da yer alan Demircili, sahili, denizi ve doğası ile en sık ziyaret edilen lokasyonlar arasında. Bölgede turizm potansiyeli açısından en yüksek yerlerden olan Demircili, cennetten bir köşe görünümünde. Demircili'de hem plaj olanaklarını hem de kamelyalarda piknik keyfini yaşayabilirsiniz.

12-Gümüldür Tabiat Parkı

8 hektarlık sahil şeridini kaplayan Gümüldür Tabiat Parkı, çadır kurma yerleri, kır gazinosu, büfe, pide fırını, market, soyunma kabinleri, sıhhi tesis kompleksi, WC ve piknik üniteleri gibi pek çok olanağa sahip. Bu sayede gelenler rahatlıkla piknik yapabiliyor.

13-Kargacık Koyu Plaj ve Piknik Alanı

1994 yılında tesis edilen Kargacık Koyu Plaj ve Piknik Alanı, günlük 3000 kişilik kapasiteye sahiptir. İzmir Gümüldür minibüsleri tam bu piknik alanının önünden geçiyor. Bu sayede kolaylıkla ulaşılabiliyor. Genelde turistler tercih etse de çevre halk da burada pikniğe sık sık geliyor.

14-Gölcük Orman İçi Dinlenme Tesisi

Gölcük Gölü'nün tam kıyısında yer alan bu dinlenme tesisi, bir hafta sonu kaçamağı için en uygun yerlerden. Burada ister piknik yapabilir isterseniz de kamp yapabilirsiniz. Panoramik göl manzarası ile piknik keyfinizi taçlandıran bu alanda ihtiyaçlarınızı da karşılayabilirsiniz.

15-Sarnıç Piknik Alanı


İzmir piknik alanı araştırmalarında ilk sıralardaki lokasyonlardan biri Sarnıç Piknik Alanı. Gaziemir'de yer alan Sarnıç Piknik Alanı, şehre yakınlığı sayesinde yoğun günlerde de hafta sonlarında da değerlendirilebilir.


16-Sasalı Piknik Alanı


Sasalı Piknik Alanı, İzmir Çiğli'de yer alan piknik yerlerinden biri. Belediye tarafından mangal yerlerinin yapıldığı bu piknik alanında WC ve su gibi olanaklar da bulunuyor. Dolayısıyla ailenizle ve sevdiklerinizle burada keyifle piknik yapabilirsiniz.

Editör: Özlem Çimen Durmaz