CHP Grup Başkanı Özgür Özel, mutlak butlan kararının ardından İzmir’de düzenlenen mitingde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet Meydanı çevresindeki polis ablukasına tepki gösteren Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrı yaptı. Özel, “2 milyon CHP üyesi sandığa gitsin, genel başkanı üyeler seçsin” dedi.
İzmir’de düzenlenen mitingde konuşan Özel, CHP’nin tarihsel mücadele geleneğine vurgu yaparak, “Bu parti savaş meydanlarında kuruldu” ifadelerini kullandı. Cumhuriyet Meydanı’nın polis bariyerleriyle kapatılmasına tepki gösteren Özel, “Maksat İzmir’in bizi bağrına bastığı fotoğraf verilmesin diye” dedi.
“CHP fiilen kapatıldı” Konuşmasında mutlak butlan kararına sert sözlerle yüklenen Özel, CHP’nin fiilen kapatıldığını savundu. Özel, “Bugün CHP bir kez daha kapatıldı. CHP’yi seçilmişler yönetmiyorsa o siyasi parti fiilen kapanmıştır” ifadelerini kullandı.
“Mutlak butlan ve mutlak sultan ittifakı” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan Özel, “Erdoğan şöyle bir formül bulmuş; CHP’nin başına mutlak butlan, Türkiye’nin başına mutlak sultan. Buna izin vermeyeceğiz” dedi.
“Kemal Bey’e çağrımdır” Özel’in konuşmasının en dikkat çeken bölümü ise eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yaptığı çağrı oldu. Parti içindeki tartışmaların çözümü için üyelerin sandığa gitmesini öneren Özel şunları söyledi:
“Bayramdan sonraki 1-2 hafta içinde sandığı kuralım. Nasıl Ekrem İmamoğlu için sandık koyduysak, bu kez 2 milyon CHP üyesi genel başkanı seçsin. Eğer üyelerin önüne sandık koyarsanız ben adayım. Seçimi benden başkası kazanırsa elini öpeceğim, ömrüm boyunca yanında yürüyeceğim.”
KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA SANDIK ÇAĞRISI
Kılıçdaroğlu’na seslenen Özel, “O delege, şu delege. Kemal Bey, madem o delegeyi beğenmediniz, bu delegeyi beğenmediniz; karşımıza normal bir sandıkla çıkmıyorsunuz, esas sahibine soralım. 2 milyon CHP'linin önüne sandığı koyup genel başkan seçtirmeyi öneriyorum. Eğer ben seçilmezsem, seçilenin sadece elini kaldırmam, elini öperim ömrüm boyunca yanında gezerim” dedi.




