İzmir'in Konak İlçesi'nde, eski ismi 'Kızıldere' olan Ataköy Beldesi'nde 44 yıl önce öldürülen THKP-C lideri Mahir Çayan ve arkadaşlarını anma gerekçesiyle basın açıklaması yapmak isteyen gençlere polis müdahale etti. Gruptakilerden 25'i gözaltına alındı.

Tokat'ın Almus İlçesi'ne bağlı eski ismi 'Kızıldere' olan Ataköy Beldesi'nde 44 yıl önce  öldürülen Türkiye Halk Kurtuluş Partisi Cephesi (THKP-C) lideri Mahir Çayan ve arkadaşları için Alsancak semtindeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde anma etkinliği düzenlendi. 

Gençliğin Devrimci Güçleri(Dev-Güç), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu(SGDF), Devrimci Gençlik Birliği(DGB) ve Yeni Demokrat Gençlik’in(YDG) ortak olarak yapacağı anmaya herhangi bir uyarı yapmadan sivil polislerin ve çevik kuvvet ekiplerinin gerçekleştirdiği saldırısı sonucu 25 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alındığı öğrenilen kişilerini isimleri şöyle: Fırat Ortaç, Nurhak Sabur, Helin Ertekin, Diren Asan, Ufuk Bozkurt, Murat Tekdemir, Kardelen Yoncan, Rohat Ayas, Buse Çelik, Enise İlin, Yaşam Önder, Roni Gören, Deniz Kocabıyık, Onur Güzel, Ecem Selen, Mert Güneş, Kader Yeşildallar, Nuri Örüş, Seyit Cem Çalmak, Alican Aslan, Doğan Yolcu, Hasan Benli, Musa(?).

Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şubesi de sosyal medya hesabından açıklama yayınladı. ÇHD'den yapılan açıklamada, "İzmir polisi suç işlemeye devam ediyor. Basın açıklaması yaparak Mahir Çayan'ı anmak isteyenler gözaltına alındılar. ONları anmak suç değildir. Suç; basın açıklamasına izin vermemektir. Gözaltı işlemlerini takip edeceğiz" denildi.

GENÇLERE KALEŞNİKOF'LA GÖZALTI

Gözaltı yapmak için anmanın yapılacağı yere önceden gelen polislerin “kaleşnikof” silah taşıması dikkat çekti. Gözaltılar sırasında polisin sert tutumuna alkışlarla ve ıslıklarla tepki gösteren halk gözaltına alınan kişilere destek oldu. Polise tepki gösteren insanlara polislerin silahlarını gösterdiği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi