İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni bir site kurdu ve iş arayanlar ile işverenleri bu sitede buluşturdu. İzmir'de artık kariyerimiz.com.tr sitesi üzerinden iş arayan ve işçi arayanlar bir araya geliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü, iş piyasasındaki personel ihtiyacı bulunan sektörlerden taleplerin alındığı, eğitim-istihdam ilişkisi açısından kamu-özel-sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak, ortak çalışmaların yürütüldüğü, kişilerin niteliklerinin arttırılmasına yardımcı olacak mesleki eğitim hizmeti sağlayan bir eğitim modeli sunuyor.

Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren İstihdamı Geliştirme ve Destekleme Birimi’nin yaptığı bölgesel analizler, sektörel araştırmalar ve iş gücü piyasasının talepleri doğrultusunda şekillendirilen çalışmalar, İzmir’deki kariyer ve istihdam oranlarının gün geçtikçe gelişmesine ve artmasına yardımcı oluyor. Bu amaçla birim, 2017 yılından bu yana işverenler ile iş arayanları bir araya getiriyor.

Dijitalleşen dünyaya uyum sağlamak amacıyla büyük kitlelere ulaşmayı hedefleyen İstihdamı Geliştirme ve Destekleme Birimi www.kariyerimiz.com.tr sitesi ile iş arayanları ve işverenleri tek çatı altında toplamaya başladı.

Böylelikle oluşturulan dijital platform, tüm İzmir firmaları ve iş arayan yurttaşları bir araya getirerek, yeni bir iş arama kanalı sunuyor.

Söz konusu internet sitesine giren vatandaşlar iş ilanlarını görebiliyor ve internet üzerinden ilanlara başvuru yapabiliyor.

Editör: Özlem Çimen Durmaz