Türkiye'nin üçüncü büyük kenti, Ege'nin incisi İzmir'de bir günde neler yapılabilir? İzmir'de gezilecek yerler nerelerdir? İzmir'de neler yapılır? İşte size birkaç öneri...

Aslında İzmir'de bugün ne yapsam sorusuna verilecek yanıt çok fazla. Örneğin sabah saatlerinde İzmir'in meşhur gevreğinden ve tulum peynirinden alıp deniz kenarında oturarak yiyebilir, martıları ve geçen vapurları izleyebilirsiniz. İnciraltı Kent Ormanı'nda Kordon'da Karşıyaka'da Bostanlı sahilinde, Güzelyalı'da deniz kenarında uzun bir yürüyüş yaparak güne başlayabilirsiniz.

Kemeraltı'na mutlaka uğrayın

İzmir'in tarihi çarşısı Kemeraltı mutlaka gidilmesi gereken yerlerden birisi. Türkiye'nin en büyük açık hava çarşısı olan Kemeraltı sokaklarında kaybolabilir, alışveriş yapabilir veya tarihi bir ortamda gezebilirsiniz.

Saat Kulesi olmazsa olmaz

İzmir'e gelenlerin ilk uğrak yeri Konak Meydanı'nda bulunan saat kulesidir. Tarihi Saat Kulesi, önünde fotoğraf çektirmek bir gelenek halini almıştır. Siz de önünde her daim güvercinlerin uçuştuğu tarihi Saat Kulesi'nin önünde bir fotoğraf çekinebilir ve kuşlara yem atabilirsiniz.


İzmir'e tepeden bakın

Kent merkezinde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri de Tarihi Asansör'dür. Tarihi Asansör, konum itibariyle İzmir manzarasının en güzel izleyeceğiniz yerdir. Asansöre çıkıp, İzmir'e tepeden bakabilirsiniz.


Vapur keyfi yapın

Eğer İzmir'e ilk gez geldiyseniz size tavsiyemiz vapura binmeniz. Vapura binip karşı tarafa geçebilir, vapurda martılara gevrek atabilirsiniz.


Agora Antik Kenti'ni gezin

Eğer İzmir'in merkez bölgelerinde gezmeyi tercih ediyorsanız kentin tam da merkezinde olan Agora Antik Kenti'ni gezebilirsiniz. İzmir'in Konak İlçesi Kemeraltı mevkinde bulunan Agora Örenyeri, Kemeraltı ile Kadifekale arasında kurulan Symrna antik kentinin Helenistik ve Roma dönemlerinde idari, sosyal, kültürel ve dini işlevlere sahip kent merkezidir. Agora Örenyeri'ndeki kalıntıların önemli bir kısmı M.S 2. yüzyıla tarihlenir. “Agora” sözcüğü, “kent meydanı, çarşı, pazar yeri” anlamına gelir. Hippodamos şehir planına uygun olarak, merkeze yakın bir yerde üç kat halinde inşa edilmiştir. İyon agoralarının en büyük ve iyi korunmuş olanı sayılır.

Bisiklete binin

Eğer hava güzelse size bisiklet sürmenizi öneririz. BİSİM istasyonlarından bir bisiklet kirayalabilir, deniz kenarında mis gibi bir ortamda bisiklet sürebilirsiniz.

Eğer merkezden uzak olmak istiyorsanız da size İnciraltı Kent Ormanı'nı tavsiye ederiz. Burada hem bisiklet sürebilir, hem piknik yapabilir, hem de doğa ve denizle içiçe olabilirsiniz.

Editör: Özlem Çimen Durmaz