İZ GAZETE-  İz Dergi’nin 14 Mayıs’taki tarihi seçime yönelik hazırladığı seçim özel sayısının ikincisi çıktı. Seçimlere kadar haftada bir yayınlanacak ve toplamda 4 sayı çıkacak olan 16 sayfalık #İlkTurdaBitirelim isimli bu seçim özel sayısının kapağında; evinin mutfağında çalışan Kemal Kılıçdaroğlu karikatürü ve ‘Şeker Tadında Bayramlara Çok Az Kaldı’ başlığı yer aldı.

DERGİNİN TAMAMINI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Genel itibariyle gençlere yönelik çıkan bu özel dergi için gazeteci Mustafa Kara, Mülkiye Marşı’ndan atıfla “Ey vatan gözyaşların dinsin, yetiştik çünkü biz!” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Kara; o gün olduğu gibi bugün de gençlerin acelesi olduğunu, yeni bir devrin başladığını, gençlerin yıllarca dillere destan olacak marş yazacağını söyledi.

Eğitimci Yazar Gülten Sancak da “Aşkla sarılalım. Kalabalık olalım. #İlkTurdaBitirelim ki pırıl pırıl gökyüzüne el ele, özgürce bakabilelim. Sıcak bir Haziran günü gençliğin duvarlara yazdığı iktidarın siyaha boyadığı dizeleri Mayıs’ta yeniden rengarenk yazalım. Hepimiz birden sevinebiliriz, göğe bakalım” diye yazdı.

Gazeteci Seçkin Öner ile Gazeteci Öncel Öziçer de bayram içerikli yazılarıyla okurlarının karşısına çıktı.

‘Gençler Hakkını Alacak’ başlıklı bölümde ise; CHP’nin, “İlk sıfır otomobilde ÖTV alınmayacak. Gençlerin ilk cep telefonu ve oyun konsolu alımlarında ÖTV sıfırlanacak” gibi gençlere yönelik vaatlerine yer verildi.

Derginin en eğlenceli içeriklerini ise Astropolitik köşesiyle Selda Meşe ve ‘Sistem Karşıtı Filmler’ derlemesiyle Birkan Yüksel hazırladı.

Editör: Duygu Kaya