Millet İttifakı cephesinde hareketli dakikalar yaşanıyor. Bu kapsamda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş İYİ Parti Genel Merkezi'ne ziyarette bulundu.

Akşener'den yeni öneri

Ziyaretin amacı ise İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun açıklamasıyla netleşti. Zorlu, Meral Akşener'in Yavaş ve İmamoğlu'nun Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcıları olmaları önerisini sunduğunu bildirdi.

"Genel Başkanımız, milletimizin yine sesi doğrultusunda, milletimizi heyecanlandıracağını düşündüğümüz yeni bir kuşatıcı ve kapsayıcı, milletimizi yeniden heyecana sevk edecek bir öneriyi Millet İttifakı'na sunmuştur" diyen Zorlu, şöyle devam etti:

"2018'de Millet İttifakı'nın işbirliğiyle büyük bir başarıya yakalamış sayın büyükşehir belediye başkanlarımız, Sayın Genel Başkanımızı ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında, her iki belediye başkanımıza seçilecek 13. Cumhurbaşkanın yetkili, icracı iki cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları konusunda kendilerine önerilerini iletmiştir. Bu önerilerini önümüzdeki dakikalar içerisinde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na da Sayın Genel Başkanımız aktaracaktır. Müzakere süreci bu şekilde, bu dakikalardan itibaren devam edecektir. Katılmasını bekliyor ve umut ediyoruz."

Flaş gelişme: Akşener masaya döndü

Son açıklama ise yine Kürşad Zorlu'dan yeni bir açıklama geldi. 

Zorlu, "Belediye Başkanları Yavaş ve İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı Yardımcısı olma konusunda Akşener ve Kılıçdaroğlu bir görüşme gerçekleştirdiler. Bu kapsamda Genel Başkanımız Saadet Partisi'nde gerçekleşecek toplantıya katılma kararı almıştır. Milletimize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Editör: Duygu Kaya