İran’ın İsrail'e beklenen misilleme saldırısı başladı. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari yaptığı basın açıklamasında, İran'dan fırlatılan çok sayıda insansız hava aracının İsrail'e doğru ilerlediğini kaydetti.

İHA'lar İsrail saati ile 02.00'da ulaşacak

İsrail'den Kanal 12'nin haberine göre, İsrail hava sahası bu gece 01.00'e kadar kapatıldı. Ayrıca İHA'ların İsrail'e yerel saatle gece 2'de ulaşması bekleniyor. Kanal 12'den yapılan açıklamaya göre, İran, İsrail'e güdümlü füze de fırlattı. Birleşik Arap Emirlikleri'nden İsrail yönüne havalanan uçakların rotalarından geri döndüğü, hava radar sistemlerine yansıdı.

An itibariyle Orta Doğu'daki uçuş trafiğiyse şu şekilde:

İsrail'in Kanal 12 televizyonu da İran'ın, İsrail'deki hedeflere onlarca İHA fırlattığını bildirdi. Kanal 12'ye konuşan İsrailli emekli general Amos Yadlin, İHA'ların her birinin 20 kilogramlık patlayıcıyla yüklü olduğunu ileri sürdü. Yadlin, İsrail hava savunma sistemininin İHA'ları imha etmeye hazır olduğunu söyledi.

İran'dan da açıklama geldi

İran Devrim Muhafızları Ordusu: "Siyonist rejimin Şam'daki İran büyükelçiliğinin konsolosluk bölümüne saldırısına cevap olarak Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri, Siyonist rejimin topraklarındaki belirli hedefleri düzinelerce insansız hava aracı ve füzeyle hedef aldı." açıklamasını yayımladı

Başkanlık uçağı havalandı

İsrail devlet televizyonu KANN, İran'ın İsrail'e İHA saldırısı başlattığını duyurdu. İsrail Başbakanlık uçağı Nevatim Hava Üssü'nden havalandı  

Gelişmeler üzerine, İsrail Başbakanlık uçağı “Siyon Kanadı” uçuş takip sitelerinden alınan bilgilere göre ülkenin güneyindeki Nevatim Hava Üssü'nden havalandı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun uçakta olup olmadığı henüz bilinmezken, Netanyahu için inşa edilen uçak resmi olarak henüz kullanılmamıştı.

Ülke genelinde okullar tatil edildi

İsrail ordusu,  ülke saatiyle bu gece 23.00'ten itibaren iki gün boyunca geçerli olacak güvenlik talimatlarını açıkladı. Güvenlik uygulamaları kapsamında İsrail genelinde okullar iki gün tatil etti. Ülke genelinde uyarı yapılan yerler hariç bin kişiye kadar toplanmaya izin verildi, açık havada çalışmaya ve iş yerlerine ise kısıtlama getirilmedi.

Editör: Esra Seyirden