Türkiye zeytinyağı sektörünün önde gelen markalarından biri olan ve geçtiğimiz ağustos ayında konkordato ilan eden Olivos Zeytinyağları hakkında mahkeme sürecinde önemli bir gelişme yaşandı. İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Olivos Pazarlama İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, SDA Gıda Tarım Üretim İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile şirket sahibi Selçuk Atalay hakkında 1 yıl süreyle kesin konkordato mühleti verilmesine karar verdi.

Mahkemenin 25 Aralık 2025 tarihli duruşmasında, İcra ve İflas Kanunu’nun 289/3. maddesi uyarınca verilen karar ile birlikte, şirketler ve Selçuk Atalay borçlarını yeniden yapılandırmak üzere yargı koruması altına alındı. Daha önce 13 Kasım 2025 tarihi itibarıyla geçici mühlet süresi iki ay uzatılan konkordato süreci, bu kararla birlikte kesin mühlet aşamasına geçmiş oldu.

ALACAKLILARA 15 GÜNLÜK SÜRE

Mahkeme kararının ardından yayımlanan ilanla, Olivos ve SDA Gıda’dan alacağı bulunan kişi ve kurumlara çağrıda bulunuldu. Buna göre alacaklıların, ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içinde alacaklarını, mahkeme tarafından görevlendirilen Konkordato Komiseri İbrahim Sadi Erk’e bildirmeleri gerekiyor. Süresi içinde alacağını bildirmeyen alacaklılar, konkordato projesinin görüşüleceği toplantılara katılamayacak ve oy kullanma hakkını kaybedebilecek.

Başkan Denizli: Yeni yılda hedef daha güçlü kamu hizmeti!
Başkan Denizli: Yeni yılda hedef daha güçlü kamu hizmeti!
İçeriği Görüntüle

ÖDÜLLÜ İHRACATÇI, GÜÇLÜ MARKA

Olivos ve SDA Gıda’nın sahibi Selçuk Atalay’ın şirketleri, bugüne kadar sektörde önemli başarılara imza attı. Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği tarafından “En Çok İhracat Yapan Firma” ve “En Çok Ambalajlı İhracat Yapan Firma” ödüllerine layık görülen şirket, Olivos ve Fitfit markalarıyla faaliyet gösteriyor. Manisa’nın Turgutlu ilçesindeki tesislerinde üretim yapan firma, 2002 yılından bu yana Olivos Zeytinyağı markasıyla sektörde yer alıyor. 2013 yılında kuru meyve sektörüne de adım atan şirket, özellikle ABD pazarında Costco ve Trader Joe’s gibi prestijli zincir marketlere yaptığı yüksek hacimli satışlarla dikkat çekmişti.

Muhabir: ALTUĞ ATALMIŞ