İBB soruşturmaları kapsamında tutuklanan Murat Ongun, mahkemeye yalan makinesi için talepte bulundu. Ongun, tüm soruları yalan makinesine bağlanarak yanıtlamaya hazır olduğunu ifade ederek, “TRT’den canlı yayına fırsat vermediniz, bari Yalan Makinesi kriteri getirelim” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun da tutuklu bulunduğu İBB soruşturmalarında cezaevinde olan Murat Ongun, İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe yazarak yalan makinesi beyanında bulundu. Ongun, hakkındaki suçlamaların delilsiz, raporsuz ve kolluk verisi olmaksızın sadece beyan üzerine kurulduğunu belirtti.

YAPILACAK BELLİ: YALAN MAKİNESİ KULLANIMI

Ongun, hal böyleyken yapılacak tek şeyin yalan makinesi kullanımı olduğunu ifade ederek İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu ve yargılanmasında yalan makinesi kullanılmasını istedi.

“DOĞRU NEYSE ORTAYA ÇIKSIN, HODRİ MEYDAN”

Ongun, tüm sorulara yalan makinesine bağlanarak yanıt vermeye hazır ve arzulu olduğunu belirterek, hodri meydan dedi:

TBMM'de bu hafta neler görüşülecek?
TBMM'de bu hafta neler görüşülecek?
İçeriği Görüntüle

“Ben TÜM SORULARA, YALAN MAKİNESİ’ne bağlanarak yanıt vermek için hazır ve arzuluyum. Beni suçlayan beyan sahipleri de umarım aynı arzuya sahiptir. Amacımız belli: DOĞRU NEYSE ORTAYA ÇIKSIN, HODRİ MEYDAN!”

“TRT’DEN CANLI YAYINA FIRSAT VERMEDİNİZ”

TRT’den canlı yayına fırsat verilmediğini hatırlatan Ongun, “hak yerini bulsun” diyerek şunları söyledi:

“Umarım talebim kabul görür. TRT’den canlı yayına fırsat vermediniz, bari Yalan Makinesi kriteri getirelim. Bağcı dövmeyelim, üzüm yiyelim.”

“TEK TANIĞIN TEK BEYANI 54 AYRI EYLEMDEN DELİL OLDU”

Birgün’de yer alan habere göre, Ongun’un dilekçesinde tek bir tanığın tek bir beyanının 54 ayrı eylemden delil olarak kullanıldığı, yaklaşık 30 tanık beyanının ise hiçbir somut ayrım gözetilmeksizin birebir tekrarlandığı ifade edildi.

“TEK BAŞINA MUTLAK İSPAT DEĞİL”

Ongun’un dilekçesinde, yalan makinesinin tek başına hükme esas alınacak bir ispat aracı olmadığı belirtildi. Dilekçede bu talebin amacının, beyanların iç tutarlılık ve samimiyetini nesnel bir zeminde test etmek olduğu savunuldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ