Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı (KOM) Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde Adana merkezli kaçakçılık operasyonunda İzmir, Mersin, Konya, Antalya, İstanbul, Şanlıurfa, Tekirdağ'da Bayğaralar suç örgütüne operasyon düzenledi.

KOM ekipleri, Bayğaralar suç örgütünden “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Kasten Öldürme, Kasten Öldürmeye Teşebbüs, Kasten Yaralama, Uyuşturucu Ticareti Yapma, Mala Zarar Verme, 6136 SKM ve Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması” suçlarını işlediğini tespit ettiği toplam 287 kişiyi gözaltına aldı. Yakalama kararları neticesinde gözaltı sayısı 6'sı çocuk olmak üzere 302'ye çıktı.

5'İ ÇOCUK 221 KİŞİ TUTUKLANDI

Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Bayğaralar" suç örgütü operasyonlarında gözaltına alınanlardan şu ana kadar 5'i çocuk 221 kişinin tutuklandığını duyurdu. Gürlek, 17 şüpheli ve 1 reşit olmayan çocuk hakkında da adli kontrol kararı verildiğini açıkladı.

Öğretmenlerden 11 saatlik eylem: And olsun ki bu karanlık düzen dağılana kadar mücadelemiz sürecek
Öğretmenlerden 11 saatlik eylem: And olsun ki bu karanlık düzen dağılana kadar mücadelemiz sürecek
İçeriği Görüntüle

Gürlek'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“'Sokak çetelerine göz açtırmayacağız’ demiştik. Bu sözümüzün gereğini kararlılıkla yerine getiriyoruz.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, “Bayğaralar” çıkar amaçlı silahlı suç örgütüne yönelik 13 Nisan’da Adana merkezli 8 ilde gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde 296 şüpheli ile 6 suça sürüklenen çocuk yakalandı.

Yakalanan şüphelilerden 233’ü ile 6 suça sürüklenen çocuk tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi; 216 şüpheli ile 5 suça sürüklenen çocuk tutuklandı, 17 şüpheli ile 1 suça sürüklenen çocuk hakkında adli kontrol kararı verildi.

Soruşturma kapsamında, örgütün suçtan elde ettiği gelirleri kaçak durumdaki şüphelilerin yakınları üzerinden akladığına dair güçlü tespitler yapılmış; bu çerçevede yaklaşık 276 milyon TL değerinde 40 araç, 14 arsa ve arazi, 15 konut ile çok sayıda banka hesabına el konulmuştur.

Bu başarılı operasyonu yürüten Adana Cumhuriyet Başsavcılığımıza ve sahada özveriyle görev yapan Adana İl Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum.

Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan ’ın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı'nı adaletin yüzyılı kılmak için çalışmaya devam edecek; sokaklarımızı tehdit eden, evlatlarımızı istismar eden organize suç örgütlerine karşı mücadelemizi kesintisiz ve kararlı şekilde sürdüreceğiz.”

NE OLMUŞTU?

Emniyet, 8 ildeki operasyonlarda 1 adet el bombası, 4 adet AK 47 otomatik silah, 2 adet otomatik tabanca, 16 adet tabanca ve 25 adet şarjör, 2 adet av tüfeği ve 1128 adet fişek, 39733 adet uyuşturucu hap, 72,5 gr esrar ele geçirildiğini açıkladı.

Ayrıca KOM ekipleri, 45.000 Euro ve 33.735 TL ele geçirildiğini ve suçtan elde edildiği değerlendirilen yaklaşık 50 Milyon TL olan 2 adet işyeri ile 5 adet araca el koyulduğunu duyurdu.

KOM, operasyona dair açıklamasında "KOM Başkanlığımız ve İl Emniyet Müdürlüklerimizin kahraman personeline titiz çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Milletimizin huzurunu hedef alan her türlü suç örgütüne karşı tavizsiz bir duruş sergiliyor; mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ