Serbest piyasada gram altının 2.200 TL barajını geçmesinden sonra çeyrek altın da 3.600 seviyelerinde seyrediyor. Bu rakamların sonrasında yatırımcı yeniden gözünü altına dikti. Gram altın konusunda yorum yapan analist Haluk Özdil, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gram altının son 4 yıldır yükseliş ivmesini bozmadığını söyleyen Özdil, doğru öngörüler eşliğinde yatırımcılara seslenerek yeni rakamı verdi.

Altına hücum deprem etkisi yaratacak!

Gram altında adeta deprem yaşanacağını söyleyen Haluk Özdil, "Altın depremi geliyor. Avrupa'da iç karışıklıklar, Asya'daki kriz, Çin'in beklenenden daha az büyümesi, Alman ekonomisindeki durum şok etkisi oluştuğu için yatırımcılar artık kaçış için altına hücum etmeye başladı. Altın zor zamanların emtiasıdır. Altının şu an birden bire harekete geçmesinin sebebi enflasyondur. FED genelde altının belirleyicisi oluyor.” dedi.

Özdil rakam verdi: 4 bin TL 

Gram altın için de rakam veren Özdil, “Ons altın oradan gelen verilerle hareket ediyor. Bu gidişle altındaki tüm tahminlerin değişeceği görülüyor. Benim için doların bir önemi yok. Savaş çıktığında dolar bir kağıt parçasının önüne geçemeyecek. Borsa bir oyundur. Altının yükselişi devam edecek. Seçimler sonrasında altının daha da yükseleceğini görürüz. Haziran sonunda 2500'ü görür. Yıl sonunda 3800-4000 lira görürseniz şaşırmayın" ifadelerine yer verdi.

Editör: Esra Seyirden