TUGAY CAN / İZ GAZETE - İzmir’de bu yıl gerçekleşen Onur Yürüyüşü’ne polis müdahalesi damga vurdu.

Bu yıl İzmir Valiliği tarafından yasaklanan Onur Yürüyüşü’nde LGBTİ+ Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde tüm engellemelere rağmen bir araya geldi. Basın açıklamasının ardından polisin ‘Kalabalığın dağıtın’ , ‘Siyasi slogan atmayın’ ihtarlarına uymayan kalabalık sloganlar eşliğinde yürüyüş gerçekleştirmeye çabaladı.

Polis müdahalesi öncesinde yapılan basın açıklamasında ise ‘Sizler var oluşumuzu bile bir tehdit olarak gördükçe, biz her yürüyüşümüz onur yürüyüşü demeye devam edeceğiz" denildi.

'BİZE YÖNELTTİĞİNİZ NEFRETLE İKTİDARINIZI GÜÇLENDİRMEK İSTİYORSUNUZ'

LGBTİ+'lar adına yapılan açıklamada iktidarın LGBTİ+'ları Türkiye için bir tehdit olduğunu ilan etmekle ne yapmaya çalıştığının farkında oldukları ifade edilerek "Siz LGBTİ+'lardan yeni bir düşman yaratmak, bize yöneltmeye çalıştığınız nefretle iktidarınızı güçlendirmek istiyorsunuz. Bu nefrete ortak olan 'pedofili' ya da 'şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak' gibi yalan ve tahrik dolu iddialarla LGBTİ+'ları hedef gösteren herkes; sizin de neyin peşinde olduğunuzu biliyoruz. İktidarın ucundan küçücük bir pay sahibi olmak uğruna bütün ülkeye nefret salmaktan, en temel insan hakkı olan var olma hakkımızı çiğnemekten çekinmiyorsunuz" denildi.

'GİTTİĞİNİZ HASTANEDE, ÇALIŞTIĞINIZ OFİSTE, OKUDUĞUNUZ OKULDA OLACAĞIZ'

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Yasaklar ve tehditlerinizle bizleri ne kadar yıldırmaya ve utandırmaya çalışsanız da, biz LGBTİ+'lar bugün buradayız, var olduğumuzu haykırıyoruz. Yarın da yürüdüğünüz sokakta, alışveriş yaptığınız çarşıda, gittiğiniz hastanede, çalıştığınız ofiste, okuduğunuz okulda olacağız"

GÖZALTILAR VAR

Öte yandan polisin müdahalesinin ardından LGBTİ+ bireylerin Kıbrıs Şehitleri başta olamak üzere, Alsancak Kordon'da ve birçok yerde gözaltına alındığı bilgisine ulaşıldı. Gözaltı sayısını net olmadığı, yirmiyi aşkın kişinin gözaltına alındığı bilgisine ulaşıldı.

Editör: Haber Merkezi