EFE CAN TAN/ İZGAZETE - İzmir Karşıyaka’da TOKİ’nin düzenlediği ihale ile birlikte Mavişehir bölgesinde bulunan, halkın kullanımı için ayrılmış “Rekreasyon Alanı” ve “Açık Spor Tesisi Alanı” ihale ile özel firmaları satıldı. Birçok tepkiye neden olan ihalede Karşıyaka Belediyesi müzayedeye katılmış fakat rekreasyon alanının 51 milyon 900 bin TL’ye, spor tesis alnının ise 60 milyon TL’ye özel firmalara satılmasına engel olamamıştı.

'ALMAKTAN VAZGEÇTİK' DEDİLER!

Satışların ardından hukuki olarak mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay 60 milyon TL’ye spor alanını satın alan firmanın kendisini arayarak sözlü olarak alanı almaktan vazgeçtiklerini ve teminatlarını yakacaklarını söylediklerini iletti.

Tugay; ''Satın alan firma beni arayarak sözlü olarak iletti. Firma yetkilisi beni aradı ve 60 milyon TL’ye satılan açık spor alanını satın almaktan vazgeçtiklerini teminatlarını yakacaklarını söyledi. Bu durumda arazi kendilerinden sonra en yüksek teklif veren ikinci firmaya TOKİ tarafından teklif edilecektir. Eğer onlar kabul ederse elbette, o da olmazsa üçüncü firmaya teklif edilecek. Başka teklif veren de yok, eğer hiçbiri kabul etmezse satış iptal olacak.''

SATIN ALMAK İÇİN TEKRAR BAŞVURABİLİRİZ!

Satış için 3 firmanın teklif verdiğini aktaran Tugay eğer TOKİ uygun bulursa 15 milyon TL’ye alanı satın almaya hazır olduklarını aktardı.

Tugay; ‘’ Biz tekrar satın almak için başvuru yapabiliriz TOKİ’ye fakat söz konusu rakamlar çok yüksek. Bu şartlarda bizim için yanlış bir karar olur. Eğer TOKİ bu alanı bize ilk satışa sunduğu rakamdan vermek isterse biz almak isteyeceğimizi ileteceğiz. Bu rakam 15 milyon TL’den biraz daha fazla. Biz bu fiyata almaya hazırız.

SATIŞ KESİNLEŞİRSE HEMEN DAVA AÇACAĞIZ!

Satışın kesinleşmesi durumunda hemen dava açmaya hazırlandıklarını aktaran Tugay;

‘’Satış kesinleşince hemen dava açacağız. Pek çok dava konumuz var. Burada satışın olmasını iptal etmek, yapılaşmaya karşı, yeni dolgu alanları yaratılması karşı da dava açmaya hazırlanıyoruz. Bu konuda olabildiğince katı duracağız.

SOYER’İN KATILIMIYLA KİTLESEL BASIN AÇIKLAMASI!

Ayrıca Tugay, Yarın (16 Temmuz Perşembe) günü meslek odaları ile satışı yapılan arazilerin olduğu alanda bir toplantı gerçekleştireceklerini bunun ardından ise 20 Temmuz Pazartesi günü Tunç Soyer’in de katılımı ile birlikte yine aynı alanda kitlesel olarak bir basın açıklaması yapacaklarını belirtti.

Konunun kesin olarak takipçisi olacaklarını ve yeşil alanın özel mülkiyete geçmesini istemediklerini aktaran Tugay söz konusu alanların sınırlanmadan halkın kullanımında olması gerektiğini belirtti.

REKREASYON ALANINI SATIN ALAN ŞİRKET PARAVAN OLARAK KULLANILIYOR!

Satışı gerçekleşen rekreasyon alanı için de konuşan Tugay; ‘’ Diğer araziyi hangi firmanın aldığı ile ilgili bir bilgimiz yok. Satış resmiyete dökülünce öğreneceğiz ama orada bir belirsizlik var. Çünkü bize gelen bilgiye göre aldığı söylenen bir firma faaliyeti olmayan birilerinin paravan olarak kullandığı bir şirket gibi görünüyor.

Editör: Haber Merkezi