Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı (DİSK) Genel-İş Sendikası İzmir’de yeni bir şube kurdu. 11 No’lu şubenin kurulmasının gerekçesinin, İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZENERJİ’de örgütlü Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube’nin artan üye sayısı ve örgütlenme ağı olduğu kaydedildi.
YÖNETİM BELLİ OLDU
11 No’lu şubenin başkanı Serkan Yıldırım olurken yönetimde; Oğuz Aydil, Ebru İvgen, Hüseyin Güven ve Hamdi Demirkol yer aldı.
Ege’de Sonsöz’ün haberine göre; sendika tarafından yapılan açıklamada, "Bu bölünme kararının tek amacı, siz değerli üyelerimize sunulan hizmet kalitesini yükseltmek ve örgütlü mücadeleyi büyütmektir” ifadelerine yer verildi.
Şube ikiye ayrılsa da;
"BÖLÜNME KARARININ TEK AMACI..."
Sendika’nın açıklaması şöyle:
“Şubemizin üye sayısı son dönemde hızla artarak 10.000 kişiyi geçmiştir, örgütlü olduğumuz işyerleri ise İzmir’in 30 ilçesindedir. Bu durum bize önemli bir sorumluluk yüklemektedir.
Geniş coğrafi alan ve artan üye sayısı nedeniyle mevcut şube yapımız, üyelerimizin sorunlarına zamanında ve etkin şekilde müdahale etmekte, sendikal hizmetleri sağlıklı ve verimli biçimde yürütmekte giderek zorlanmaktadır.
Üyelerimizin hak ve menfaatlerini daha güçlü, daha hızlı ve daha etkin bir şekilde koruyabilmek amacıyla şubemizin bölünerek yeni bir şube kurulması artık zorunlu hale gelmiştir.
Bu bölünme kararının tek amacı, siz değerli üyelerimize sunulan hizmet kalitesini yükseltmek ve örgütlü mücadeleyi büyütmektir.
Şube ikiye ayrılsa da;
• Toplu iş sözleşme taslağımızı birlikte hazırlayacağız.
• Müzakere sürecini birlikte yürüteceğiz.
• Haklarımıza yönelik her türlü saldırıya karşı birlikte mücadele edeceğiz.
• Sokaklarda, alanlarda, yan yana ve omuz omuza sınıf mücadelesini vermeye devam edeceğiz.
Bu dönemde yaşanan yoğun iş yükü nedeniyle sizleri işyerlerinizde ziyaret etme, sorunlarınızı yerinde dinleyip değerlendirme fırsatı bulamadık. Bu durum sizlerin haklı sitemlerine de yol açtı: “Şube başkanı neden gelmiyor, yönetim neden yanımızda değil?” soruları oldukça yerindedir.
Artık bu eksikliği gidermek için;
• Daha sık bir araya geleceğiz.
• Düzenli bilgilendirme toplantıları yapacağız.
• İşyerlerinizde karşılaştığınız sorun ve sıkıntılara çok daha hızlı müdahale edeceğiz.
Bu bölünme, sizlere daha yakın, daha ulaşılabilir ve daha güçlü bir sendikal hizmet sunmak içindir.
Bu bir bölünme değil, yeniden örgütlenmedir.
Amaç koltuk değil, üyeye ulaşmak ve mücadeleyi büyütmektir."



