Ege Postası İmtiyaz Sahibi Mithat Umutoğulları, bugün sabah saatlerinde  AKP Bayraklı Meclis Üyesi Ramazan Demir tarafından telefonla aranarak tehdit edildiğini açıkladı.

25 yıldır bu mesleğin içinde olduğunu ve daha önce hiç böyle bir olaya şahit olmadığını söyleyen Umutoğulları," Geçen hafta Bayraklı meclisinde yaşanan tartışmada AK Parti’den meclis üyesi olan Ramazan Demir kendisinin neden sözlerinin yazılmadığını bana sordu, ben de yazan arkadaşların neden yazmadığını bilmiyorum, sanırım çarpıcı bir şey olmadığı için yazmamış olabilirler, bu nedenle çok kafana takma” demişim. Bu yazışmaların üzerine Demir sinirlenmişti. İşte bu olay da bu yazışmanın hesaplaşmanın nedeni olarak görülebilir." şeklinde konuştu.

Ne yazık ki mesleğimizin karanlık yüzü

Bir siyasetçinin insan onurunu ve şahsiyetini yok sayarak, sokak ağzıyla ve mafya edasıyla bir gazeteciyi tehdit etmesinin bir hukuk devletinin çürümüşlüğün göstergesi olduğunun altını çizen Umutoğulları, " Bu kişi bu cesareti nereden buluyor? Telefon açarak, bir mafya lideri gibi üstelik ajans tarafından yayımlanan bir haberle ilgili, cüretkâr bir şekilde yapacaklarının yanına kâr kalacağını düşünerek hakaret ve tehditler savurmasını nasıl anlamamız gerekiyor? Tehditler, hakaretler, sindirme çabaları… Bir gazeteci olarak bu tür saldırılarla karşılaşmak, ne yazık ki mesleğimizin karanlık bir yüzü… Ancak, bir meclis üyesinin bu denli pervasız ve hukuksuz davranışlarda bulunması, toplum olarak nereye doğru savrulduğumuzu gösteriyor." dedi.

Bu kişi bu cesareti nerden buluyor?

Ağza alınmayacak sözlere maruz kalarak ölüm tehditlerini aldığı söyleyen Mithat Umutoğulları, "Bana gönderdiği ses kaydında "Seni gördüğüm yerde kafanı gözünü kırarım, seni komaya sokarım. Ş……u ş……z," diye haykırıyordu. Anamı, bacımı ağzına alarak, beni ölümle tehdit etti. Son noktayı ise telefonu kapatırken koydu: "Seni elbet bir yerde kıstıracağım, seninle görüşeceğiz." Ölen bir vatandaşın akrabalarıyla beni tehdit ederek, "Şimdi bu çocuğun akrabaları görse seni parçalasa ne diyeceksin?" diyerek hedef gösterdi." ifadelerini kullandı.

Olay karşısında sessiz kalmayacağını söyleyen Umutoğulları, "Çok güzel bir söz var: "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır." Elbette susmayacağım. Hakkımı yargı karşısında arayacağım. İlk işim, bana hakaret eden bu şahsiyetin yargı önünde hesap vermesi için mücadele etmek olacak.

AKP'nin tavrını merakla bekliyorum

En çok merak ettiğim şey ise, AK Partili yöneticilerin bu konuda ne diyecekleri. Nasıl bir tavır alacaklarını bekleyip göreceğiz. Ancak bilinsin ki, adaletin ve hukukun yanında olanlar her zaman kazanır.  Ve bu mücadelede ben de sessiz kalmayacağım.

Bir gazeteci olarak tehdit edilmek, elbette kabul edilemez. Ancak asıl önemli olan, bu tehdit karşısında yetkililerin nasıl bir tutum sergileyeceği. AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, AK Partili milletvekilleri ve ilçe başkanı Tarkan Düzman, bu durum karşısında nasıl bir aksiyon alacaklar? Çok merak ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ