Netanyahu, Trump’ın ‘çekilme’ önerisine karşı çıkacak!
Netanyahu, Trump’ın ‘çekilme’ önerisine karşı çıkacak!
İçeriği Görüntüle

ABD'nin California eyaletinde kiralık ilanda, evden çalışan kiracılardan aylık 200 dolar ek ücret talep edilmesi sosyal medyada tartışma yarattı. San Francisco Körfez Bölgesi'nde bulunan yaklaşık 50 metrekarelik müstakil ev, elektrik, su, internet, ısıtma ve klima dahil aylık 3 bin 250 dolara kiraya çıkarıldı. Sputnik’in haberine göre, ilanda evden çalışan kiracılar için aylık 200 dolar ek ücret uygulanacağı belirtildi.

SOSYAL MEDYAYI İKİYE BÖLDÜ

İlan, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Bazı kullanıcılar uygulamayı gereksiz ve haksız bulurken, ek ücretin daha fazla gelir elde etmek amacıyla istendiğini savundu. Buna karşılık bazı kullanıcılar ise evden çalışan kişilerin gün boyunca evde bulunması nedeniyle elektrik, su, klima ve ısıtma tüketiminin artabileceğini belirterek uygulamayı makul karşıladı.

NASIL DENETLENECEK?

Öte yandan birçok kullanıcı, ev sahibinin kiracının evden çalışıp çalışmadığını nasıl denetleyeceğini de sorguladı. COVID-19 salgınının ardından ABD'de uzaktan çalışma yaygınlaşırken, evden çalışan kiracılardan ek ücret alınmasının henüz ülke genelinde yaygın bir uygulama olmadığı ifade ediliyor. İlan daha sonra yayından kaldırıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ