Gaziemir'in Sevgi Mahallesi'ndeki yüzme havuzu tesislerinin, mevcut Başkan Ünal Işık döneminde kaderine terk edilmesi büyük dikkat çekti. Havuz, bir yıldır faaliyet göstermiyor.
Son Kale İzmir'in haberine göre; Eski Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, havuzda kendi döneminde yaptıkları çalışmaları anlatıp "İçim acıyor" yorumunu yaptı.
"Hem kulübe gelir sağlayacak, hem halka hizmet edecekti"
Havuzun ve spor tesislerinin Gaziemir Belediye Spor Kulübü'ne gelir sağlamak ve vatandaşlara hizmet etmek için düzenlendiğini ifade eden Halil Arda, şunları söyledi:
"Orası benden önceki dönemde Gaziemir Belediye Spor Kulübü Derneğine verilmiş. Belediyemizin spor kulübü işletiyormuş, sonra da kiraya vermişler. Kulüp demek belediye demek. Kiralarını alamamışlar. Biz geldiğimizde hiç kira alamıyorduk. Kiracıyı çıkardık. Tesis çok eskiydi, yenilemesini yaptık. Açma noktasına gelmiştik. Gaziemir Belediyesi Spor Kulübü Atletizm Süper Ligi'nde koşan bir kadın takımına sahip. Basketbol ve voleybolda yeni takımlar kurmuştuk. Onlar da liglerde yarışmaya başladı. Dolayısıyla kulübün ciddi bir maliyeti olmaya başladı. Hedefimiz spor kulübü derneği olarak havuzu işleterek hem kulübe bir gelir sağlamak hem de halka hizmetti"
"Hepsi bıraktığım noktada duruyor"
Havuz ve tesislerin durumu ile ilgili bilgi veren Başkan Arda, "Bir yıldır olduğu gibi duruyor. Hiçbir şey yapılmadı. Havuz başında nikah kıyılacaktı. Yemekli, kokteyli nikahlar yapılacaktı. Kulübün de geliri olacaktı. Belediyeye yükü ortadan kalkacaktı. Gündüz de yüzme havuzu full kullanılacaktı. Porta Kafe'nin orada küçük bir mutfağını oluşturacaktık. Mutfağı da çalışacaktı. Keyifli güzel bir yatırım olacaktı. Bir yıldır öyle duruyor. Orayı yine kiraya verecekler diye duyum aldım ama doğrulatamadım. Bir yıl geçti gençlik merkezi de olduğu gibi duruyor. Havuz duruyor. Belediye düğün salonumuz vardı. Kiracısını çıkardık. Belediye düğün salonu olarak işletecektik o da duruyor. Köylüm Kafe vardı, orayı sosyal hizmet kampüsü yapacaktık, projeleri hazırlattık. O da bekliyor. Bunların hepsi benim bıraktığım noktada duruyor. Bir yıldır yeni bir şey yapmadıkları gibi benim yarım bıraktıklarımı bile devam ettirmediler. İçim acıyor" dedi.